Skip links

Vipassana Retraite (5 dagen)

Vipassana Retraite

4 juli: 5 dagen meditatie, mindfulness en yoga

Tijdens deze retraite richten we ons op de weg die ons bevrijdt van al onze ontevredenheid. Wat is het oorspronkelijke gedachtegoed achter meditatie en mindfulness en waarom is het zo belangrijk om te weten. Mediteer je al regelmatig dan is dit een kans om verdieping te ervaring in je eigen proces.

De retraite duurt 5 dagen en start op 4 juli en eindigt op 8 juli. Voor de mensen die graag een keer naar Thailand mee willen op onze 10-daagse retraite is dit een mooie kans om kennis te maken met een minder zwaar programma.

Speciale gast

Deze zomer hebben we een bijzondere zomerretraite. De Thaise monnik master Thannadith, leraar van Niels, komt hoogstwaarschijnlijk voor de tweede keer naar Nederland om ons meer te leren over mindfulness. Zijn aanwezigheid brengt een helende en inspirerende energie met zich mee. We houden nog een slag om de arm of Master Thanadith aanwezig zal zijn vanwege alle praktische zaken (visa, goedkeuring vanuit het hoofdmonnikingen district, etc) die geregeld moeten worden.

De retraite zal begeleid worden door Master Niels, Master Thanadith en Hugo (meditatieleraar in opleiding). het programma zal bestaan uit o.a. ademhalingsmeditatie, metta-meditatie, loop-, zit-, sta- en ligmeditatie, inzichtsmeditatie en yoga.

Deze 5 dagen zullen een grote positieve impact hebben op je dagelijks leven. De positieve veranderingen zal per persoon verschillen, maar ze zullen absoluut voel- en merkbaar zijn voor jezelf en je omgeving.

Mediteren op het strand

Iedere ochtend, bij mooi weer, zullen we mediteren op het strand in Noordwijk. De zonsopgang en het lopen door het water geeft een sereen gevoel. Bij terugkomst eten we gezamenlijk mindful ons ontbijt.

Vasten

Tijdens de retraite zal er minder worden gegeten. Het vasten maakt niet alleen dat we meer tijd hebben om te mediteren, maar het brengt ook allemaal positieve gezondheidseffecten met zich mee. Na deze vijf dagen voel je alsof je een detox hebt gehad.

Yoga

Voor de afwisseling hebben we een paar keer een (yin) yogales.

Film

’s Avonds zullen we zo nu en dan een stukje film kijken om je te inspireren. We drinken een kop thee en sluiten de avond af om heerlijk te kunnen slapen. Met zijn allen slapen we in de slaapzaal.

Praktisch

De volgende benodigdheden heb je nodig:

  • Slaapzak
  • Kussensloop en laken
  • Makkelijk zittende kleding (bijv yogakleding)
  • Zonnebrandcrème en badkleding (voor als je in de zee zou willen zwemmen)

Voel je welkom!

Heb je nog nooit gemediteerd? Geen probeem. Je krijgt alles over meditatie uitgelegd en je zult goed begeleid worden door de begeleiders.

Locatie: Rhijngeesterstraatweg 40D, 2341 BV in Oegstgeest (regio Leiden)

Stap uit de drukte en stap in de rust in het Inner Mind Center.

Meer retraites

Kun je deze keer niet mee doen maar wil je toch op retraite?

Bekijk ons aanbod

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in en je doet mee aan deze bijzondere retraite.

Reageer op dit artikel

Name*

Website

Reactie