Skip links

Therapeuten

Niels de Stürler Boekwijt

Executive Coach (Osteopaat, MRP-Master, Mesoloog i.o.)

Niels de Stürler Boekwijt is de oprichter van het Inner Mind Center en Institute. Hij studeerde af als fysiotherapeut aan de Hogeschool Leiden in 2007. Vastbesloten om zijn kennis en expertise uit te breiden, volgde hij in 2008 de zesjarige studie in Osteopathische Geneeskunde aan het College Sutherland in Amsterdam.

Tijdens zijn studie in 2010 maakte Niels voor het eerst kennis met het boeddhisme en mindfulness tijdens zijn eerste retraite in de tempel Wat Umong in Chiang Mai en werd bevriend met Pra Tawachai, een jonge monnik die hem begeleide tijdens zijn eerste retraites. Twee jaar later leerde Niels via een Thaise vriend Meester Thanadith, een eerbiedwaardige boeddhistische monnik uit Noord-Thailand kennen. Meester Thanadith begeleidde Niels op het pad naar verlichting, waarbij hij hem essentiële mindfulness-technieken en de diepgaande leerstellingen van de Boeddha onderwees. Niels ontdekte dat kennis iets is, maar de verwerkelijking ervan iets totaal anders. Daarom oefende hij deze technieken, evalueerde zijn voortgang en schreef het proces van zijn praktijk op om een begrijpelijk, stapsgewijs mindfulness-leerprogramma voor westerlingen te maken.

In 2020 kreeg Niels tijdens zijn verblijf van een jaar in het klooster, waar hij met zijn familie als monnik leefde, een dieper begrip van mindfulness en de boeddhistische filosofie. Hij werd intensief begeleid door de monniken en ontwikkelde zijn praktijk verder, waarbij hij waardevolle inzichten en ervaringen opdeed.  Hij richtte toen ook het Inner Mind Institute op, een internationaal mindfulness-instituut gevestigd in Nederland. Het instituut leert studenten over mindfulness en de weg naar verlichting, met de nadruk op Niels’ stapsgewijze mindfulness-leerprogramma voor westerlingen. Vandaag de dag begeleidt hij nog regelmatig retraites op diverse plekken wereldwijd, met name in Thailand.

Binnen het Inner Mind Center worden langdurige mentale en fysieke klachten van patiënten effectief behandeld door meerdere disciplines te combineren. Als gekwalificeerd osteopaat heeft Niels onderzoek gedaan naar de exacte verschillen tussen alternatieve en reguliere behandelmethoden en heeft hij zich ingezet om een wetenschappelijke basis te creëren voor de osteopathische geneeskunde.

Maak een afspraak

Jay Javid

Osteopaat D.O.-(M)RO

Ik geloof dat het lichaam een eenheid is die in balans moet worden gebracht om optimaal te kunnen functioneren. Daarom behandel ik niet alleen de symptomen maar ook de óórzaak van de pijn. Ik werk samen met mijn patiënten om hun welzijn en kwaliteit van leven te verbeteren.

Oorspronkelijk kom ik uit Iran. Daar had ik samen met mijn echtgenote Eli een gerenommeerd, multidisciplinair medisch centrum, met klanten van over de hele wereld. Ik spreek Nederlands, Engels, Farsi en Azeri/Turks.

Maak een afspraak

Daniel Bolohov

Osteopaat D.O.-(M)RO

Mijn naam is Daniel Bolohov. In 2018 heb ik een Master of Science in Osteopathy behaald en in 2019 ben ik naar Nederland verhuisd om mijn kennis en ervaring, die ik in de loop der jaren in Italiё heb verzameld, te kunnen delen als holistisch therapeut.

Mijn experimentele proefschrift uit 2018, dat was gericht op patiënten met angststoornis, toonde me dat de effectiviteit van de osteopathische behandeling verder gaat dan het verbeteren van de functie en mobiliteit van het lichaam. In feite leidt het de patiënt ertoe om opnieuw zijn welzijn te ontdekken. Dat welzijn dat vandaag helaas een voorrecht van slechts enkelen is geworden.

Lichaam, geest en ziel zijn in feite één. Deze 3 delen zijn intrinsiek aan elkaar gerelateerd en beïnvloeden elkaar. Een lichaam in fysiologische toestand weerspiegelt een gezonde geest en ziel. En omgekeerd, duidt een fysiologische geest en ziel op een lichaam in balans.

Wat mij echt fascineert aan osteopathie is dat elke patiënt en elke behandeling anders is. En het voelen van de verandering van lichaamsweefsels onder mijn handen brengt me altijd een glimlach, wetende dat dat niet gewoon uit de interactie van 2 lichamen ontstaat maar uit iets veel meer.

In deze context stel ik mijzelf voor als een osteopaat, die als prioriteit gezondheid, welzijn en de kwaliteit van het leven heeft voor zijn patiёnten.

Maak een afspraak

Rutger Veneklaas

Osteopaat D.O.-(M)RO

Vanuit mijn plezier in sport ben ik van jongs af aan geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Vanuit die drive besloot ik fysiotherapie te gaan studeren aan de Saxion Hogeschool te Enschede en rondde deze opleiding in 2009 af. In datzelfde jaar verhuisde ik naar Gent in België om daar drie jaar te studeren aan de fulltime opleiding van the International Academy of Osteopathy.

Sinds 2012 behandel ik met toewijding zowel baby’s, kinderen, zwangeren als volwassenen. Met name de grondige, oorzakelijke en totale aanpak in de osteopathie vind ik mooi en krachtig. ‘Als osteopaat behandel je de combinatie van oorzaken die het cijferslot van de klachten opent.’ Ieder mens, elke klacht en iedere aanpak is uniek.

M’n visie en aanpak is in deze jaren steeds meer verdiept en verbreed. Naast diverse trainingen in de osteopathie heb ik ook opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van bewustzijnsgroei, persoonlijk groei, holistische groei en voeding. M’n interesse en specialisme gaat daarbij vooral uit naar stress, trauma en psychosomatiek. Een goede samenwerking met andere specialisten vind ik belangrijk. Alles draait om het optimaliseren van uw gezondheid.

Samengevat zal ik altijd streven naar de meest effectieve behandelstrategie met als grondprincipes een veilige, oorzakelijke, grondige, deskundige en totale aanpak. Ik hecht hierbij waarde aan een warm, respectvol en persoonlijk contact. Ik hoop u binnenkort in de praktijk te mogen verwelkomen.

Maak een afspraak
Profielfoto Esther Pieterse - osteopaat

Esther Pieterse

Osteopaat D.O.-(M)RO

In 1999 ben ik begonnen met de opleiding bewegingstechnologie en na een aantal jaren werken ben ik in 2007 begonnen met de osteopathie opleiding. Na deze 6-jarige post HBO-opleiding, waarvan het laatste jaar co-therapie is, ben ik begonnen in mijn eigen praktijk in Den Haag. Sinds 2016 werk ik ook 1 dag in de week in Oegstgeest bij het Inner Mind Center, waar ik tevens leuke collega’s heb.
Om mijzelf nog altijd verder te blijven ontwikkelen, volg ik regelmatig bijscholingen in Nederland, maar zo af en toe ook in andere landen. Mijn nieuwsgierigheid naar nog meer kennis en technieken wordt hiermee gestild en is inmiddels een aardige basis geworden in mijn behandelingen. Uiteindelijk gaat het mijn inziens nog steeds om met fijngevoeligheid te zoeken naar alle weefsels die verminderd mobiel zijn en deze weer in beweging te krijgen. Kennis geeft hierin een mooie ondersteuning.

Maak een afspraak

Diana de Visser

Hypnotherapeute

Al vanaf vroege leeftijd heb ik interesse in de werking van de menselijke geest. Naarmate ik ouder werd stelde ik mezelf steeds vaker vragen als; waarom voel ik wat ik voel, hoe komt het dat ik soms ‘last’ heb van mijn gevoelens en hoe werken deze processen? Dit heeft geleid tot het lezen van veel boeken en later het volgen van verschillende  opleidingen op dit gebied, onder andere coaching, meditatie en therapie obv mindfulness.

Ook op werkgebied heeft dit geleid tot veranderingen; oorspronkelijk opgeleid als jurist kwam ik er na een burn-out achter dat het tijd was om een andere weg in te slaan. Vervolgens heb ik een opleiding tot mediator gevolgd en mensen begeleid bij echtscheidingen. Alhoewel het waardevol was om hulp te kunnen bieden bij dit intense traject merkte ik ook dat mijn echte passie lag bij het werken met de menselijke geest en mensen erbij te helpen hun eigen kracht te hervinden. Dit heeft geleid tot het volgen van een opleiding tot hypnotherapeut waarbij voor mij een wereld open ging.

Het fascinerende van hypnotherapie vind ik dat deze vorm van therapie werkt met het onbewuste in plaats van met het bewuste, rationele brein. In dit onbewuste is een schat aan informatie te vinden; herinneringen, overtuigingen en patronen die vaak een grote rol spelen in het dagelijks leven. Via hypnotherapie kun je hier toegang toe krijgen wat veel inzicht kan geven. Ik vind het heel bijzonder om te zien dat dit in een relatief korte tijd kan leiden tot een transformatie. Eigenlijk is hypnotherapie daarmee een heel doelgerichte vorm van therapie die problemen of uitdagingen aanpakt daar waar deze ontstaan zijn.

Maak een afspraak

Barbara la Grand

Orthomoleculair therapeut

Hi! Ik ben Barbara la Grand: gediplomeerd Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, gespecialiseerd in hormonen en de overgang. Als vrouw van eind veertig ervaar ik dagelijks de impact van hormonale schommelingen. Ik begrijp maar al te goed hoe uitdagend het is om een gezonde leefstijl vol te houden, vooral wanneer je een druk (gezins)leven hebt.

Mijn interesse in voeding ontstond al in mijn pubertijd, toen ik lang rondliep met spijsverteringsklachten. Pas toen ik ontdekte welke voedingsmiddelen ik beter kon vermijden, opende dat mijn ogen. Door anders te eten voelde ik me meteen veel beter en kreeg ik meer energie.

Tijdens een gezondheidsdip in 2016 besefte ik dat voeding ook een cruciale rol kan spelen bij het herstel van klachten en ziekten. Dit versterkte mijn interesse in gezonde voeding.

Nu, aan het begin van de overgang, is bewust eten en regelmatig bewegen voor mij absoluut noodzakelijk. Het heeft mijn stemmingsschommelingen veel beter onder controle gebracht, ik geniet van een goede nachtrust en ik heb voldoende energie voor mijn gezin en sociale activiteiten.

Als hormoontherapeut ben ik met name gespecialiseerd in de overgang maar ook ben ik er voor je bij andere hormonale klachten zoals bij PMS, PCOS en onvruchtbaarheid. Daarnaast ben ik een echte ervaringsdeskundige.

Ik begrijp het verschil dat voeding en leefstijl kan maken. Met de juiste kennis, ervaring en specialisatie ben ik hier om ook jou te begeleiden naar een krachtige en stralende versie van jezelf!

Danny van Leeuwen

Danny van Leeuwen

Revalidatietrainer, personal trainer en Kung Fu-leraar

Danny van Leeuwen is revalidatietrainer en personal trainer bij het Inner Mind Center. Veel van onze patiënten maken al gebruik van zijn trainingen om te herstellen van hun klachten en hun lichaam sterker te maken. Of u nu rugklachten heeft, last van uw bekken, of moet herstellen van een gebroken enkel, Danny ziet wat uw lichaam nodig heeft en maakt voor u een hersteltraject op maat. Ook als u begeleiding of ondersteuning wilt in het sporten, kunt u bij Danny terecht.

Tijdens de revalidatietraining wordt er geen gebruik gemaakt van hulpmiddelen (gewichten, machines, etc.) en zal er alleen in gesloten ketens worden geoefend. Dat wil zeggen dat je je eigen lichaam gebruikt als trainingsinstrument en dat je tijdens elke oefening je hele lichaam gebruikt om de oefening te verwezenlijken. Deze unieke revalidatietraining zorgt er daarom ook voor dat de effectiviteit van een training toeneemt en mensen in kortere tijd meer bereiken dan met de meeste andere sporten.

Vanaf jonge leeftijd beoefent Danny de martial art Kung Fu. Hij is leerling van master S.B. Lee die wereldwijde bekendheid heeft binnen de martial arts. Daarnaast is hij in zijn jeugd Europees kampioen badminton geweest en heeft hij jarenlange ervaring als personal trainer.

Niels en Danny geven zowel fysieke als mentale trainingen binnen bedrijven.

Profielfoto Christianne de Sturler Boekwijt - manager

Christianne de Stürler Boekwijt

Manager Inner Mind Center

Als manager van het Inner Mind Center wil ik eraan bijdragen dat iedereen die voor een behandeling, les of retraite in ons centrum komt, gezonder, fitter en tevredener weer naar buiten stapt. Door individuele aandacht te geven en de tijd te nemen voor iedereen, wil ik dat je je welkom voelt om bij ons te werken aan je gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

× Chat met ons