Skip links

Therapeuten

Niels de Stürler Boekwijt

Osteopaat D.O.-(M)RO, Mindfulness Master

Oprichter van het Inner Mind Center. Niels de Stürler Boekwijt is in 2007 afgestudeerd als fysiotherapeut in Leiden. Kort na zijn opleiding wilde hij zijn kennis en vaardigheden uitbreiden en daarom is hij in 2008 begonnen aan de 6-jarige opleiding Osteopathische Geneeskunde aan het College Sutherland te Amsterdam. Niels is gediplomeerd osteopaat en heeft onderzoek verricht naar hoe wetenschap zich verhoudt tot alternatieve behandelwijzen en hoe men een wetenschappelijk fundament creëert voor de osteopathische geneeskunde.

Tijdens de opleiding voor Osteopathische geneeskunde is Niels gelijktijdig in de leer gegaan bij zijn Boeddhistische leermeester in Thailand. Vanaf 2010 heeft hij in het klooster veel kennis opgedaan over mindfulness en de boeddhistische filosofie. In 2020 leefde Niels samen met zijn gezin voor een jaar in het klooster als monnik en ronde daar zijn opleiding af. In het de Inner Mind Center combineert hij voeding, mindfulness en osteopathie waardoor zowel fysieke als mentale klachten op een effectieve wijze worden verholpen. Tot op de dag van vandaag reist hij nog steeds regelmatig naar Azië om zijn kennis te vergroten.

Het combineren van reguliere en niet-conventionele behandelwijzen is één van de uitgangspunten van het Inner Mind Center.

Maak een afspraak

Daniel Bolohov

Osteopaat D.O.-(M)RO

Mijn naam is Daniel Bolohov. In 2018 heb ik een Master of Science in Osteopathy behaald en in 2019 ben ik naar Nederland verhuisd om mijn kennis en ervaring, die ik in de loop der jaren in Italiё heb verzameld, te kunnen delen als holistisch therapeut.

Mijn experimentele proefschrift uit 2018, dat was gericht op patiënten met angststoornis, toonde me dat de effectiviteit van de osteopathische behandeling verder gaat dan het verbeteren van de functie en mobiliteit van het lichaam. In feite leidt het de patiënt ertoe om opnieuw zijn welzijn te ontdekken. Dat welzijn dat vandaag helaas een voorrecht van slechts enkelen is geworden.

Lichaam, geest en ziel zijn in feite één. Deze 3 delen zijn intrinsiek aan elkaar gerelateerd en beïnvloeden elkaar. Een lichaam in fysiologische toestand weerspiegelt een gezonde geest en ziel. En omgekeerd, duidt een fysiologische geest en ziel op een lichaam in balans.

Wat mij echt fascineert aan osteopathie is dat elke patiënt en elke behandeling anders is. En het voelen van de verandering van lichaamsweefsels onder mijn handen brengt me altijd een glimlach, wetende dat dat niet gewoon uit de interactie van 2 lichamen ontstaat maar uit iets veel meer.

In deze context stel ik mijzelf voor als een osteopaat, die als prioriteit gezondheid, welzijn en de kwaliteit van het leven heeft voor zijn patiёnten.

Maak een afspraak

Rutger Veneklaas

Osteopaat D.O.-(M)RO

Door mijn plezier in sport ben ik van jongs af aan geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Vanuit die drive besloot ik fysiotherapie te gaan studeren aan de Saxion Hogeschool te Enschede en rondde deze opleiding in 2009 af. In datzelfde jaar verhuisde ik naar Gent in België om daar drie jaar te studeren aan de fulltime opleiding van the International Academy of Osteopathy.

Sinds 2012 behandel ik met veel zorg zowel baby’s, kinderen, zwangeren als volwassenen. Mijn osteopatische visie en aanpak is daarbij continu verdiept en verbreed. Met name de oorzakelijke, grondige en totale aanpak inspireert mij. ‘Als osteopaat ben je in principe op zoek naar de combinatie van oorzaken die de emmer doen overlopen.’ Bij ieder mens en iedere klacht is deze optelsom anders. Ieder mens is uniek.

Om die reden heb ik naast diverse cursussen in de osteopathie ook opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van bewustzijnsgroei, persoonlijke groei, mindset, holistische groei en voeding. Daarnaast integreer ik technieken uit mijn tijd als fysiotherapeut en fitnessinstructeur. Een goede samenwerking met andere specialisten vind ik belangrijk. Alles draait om het optimaliseren van uw gezondheid.

Ik streef altijd naar de meest effectieve behandelstrategie met als grondprincipes een veilige, oorzakelijke, grondige, deskundige en totale aanpak. Ik hecht hierbij waarde aan warm, respectvol en persoonlijk contact.

Maak een afspraak
Profielfoto Esther Pieterse - osteopaat

Esther Pieterse

Osteopaat D.O.-(M)RO

Ik ben Esther Pieterse. Samen met mijn man en 2 kinderen woon ik dichtbij het strand, waar ik dan ook vaak te vinden ben. Ik ben altijd in beweging. Leven is voor mij bewegen. Het goed kunnen bewegen van je lichaam helpt je om je goed te kunnen bewegen in het leven.

Ik hou van het observeren van mensen. Met fijngevoeligheid en sensitiviteit kijk ik zonder oordeel, met alleen maar nieuwsgierigheid naar hoe het leven van de ander eruit ziet en hoe hij hierin beweegt. Na de opleiding bewegingstechnologie heb ik mij verder ontwikkeld als leidinggevende bij een zorgorganisatie. Ik heb hierin elke 2 jaar andere locaties aangestuurd, waardoor ik met veel verschillende mensen heb gewerkt. Ik vind het boeiend om te zien hoeveel aanpassingsvermogen je als mens hebt en hoe je lichaam voor slimme oplossingen kiest. Om meer te leren over het aanpassingsvermogen, de klachten die ontstaan wanneer de compensatie op is en hoe deze persoonsgebonden zijn, ben ik de opleiding osteopathie gaan volgen. In de osteopathie zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden. Inmiddels heb ik al ruime ervaring opgedaan als osteopaat in de behandeling van zowel baby’s en kinderen als volwassenen.

De nieuwsgierigheid naar hoe jij beweegt, neem ik in iedere behandeling mee. Ik behandel het lichaam, maar neem ook mee wie jij bent op de verschillende lagen van jouw systeem. Ik stel in mijn behandeling jou als uniek persoon centraal en samen gaan wij op zoek naar de sleutel om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te bevorderen.

Maak een afspraak
Danny van Leeuwen

Danny van Leeuwen

Revalidatietrainer, personal trainer en Kung Fu-leraar

Danny van Leeuwen is revalidatietrainer en personal trainer bij het Inner Mind Center. Veel van onze patiënten maken al gebruik van zijn trainingen om te herstellen van hun klachten en hun lichaam sterker te maken. Of u nu rugklachten heeft, last van uw bekken, of moet herstellen van een gebroken enkel, Danny ziet wat uw lichaam nodig heeft en maakt voor u een hersteltraject op maat. Ook als u begeleiding of ondersteuning wilt in het sporten, kunt u bij Danny terecht.

Tijdens de revalidatietraining wordt er geen gebruik gemaakt van hulpmiddelen (gewichten, machines, etc.) en zal er alleen in gesloten ketens worden geoefend. Dat wil zeggen dat je je eigen lichaam gebruikt als trainingsinstrument en dat je tijdens elke oefening je hele lichaam gebruikt om de oefening te verwezenlijken. Deze unieke revalidatietraining zorgt er daarom ook voor dat de effectiviteit van een training toeneemt en mensen in kortere tijd meer bereiken dan met de meeste andere sporten.

Vanaf jonge leeftijd beoefent Danny de martial art Kung Fu. Hij is leerling van master S.B. Lee die wereldwijde bekendheid heeft binnen de martial arts. Daarnaast is hij in zijn jeugd Europees kampioen badminton geweest en heeft hij jarenlange ervaring als personal trainer.

Niels en Danny geven zowel fysieke als mentale trainingen binnen bedrijven.

Barbara la Grand

Orthomoleculair voedingsdeskundige

Barbara la Grand is Orthomoleculair voedingsdeskundige. Zij begeleidt mensen met behulp van een persoonlijk voedingsadvies hun gezondheid te verbeteren en zich weer energiek te voelen.

Haar keuze voor de Orthomoleculaire voedingsleer komt voort uit haar zienswijze dat een gezondheidsprobleem vaak niet een op zichzelf staand iets is, maar verband houdt met meerdere aspecten, en dat alleen een holistische aanpak kan leiden tot een duurzame oplossing. Voeding speelt hierin een cruciale rol. Voedingsstoffen hebben een diepgaande werking op zowel onze lichamelijke als mentale gesteldheid. Al een kleine aanpassing in je voedingspatroon kan resulteren in een groots positief effect op je gezondheid. Dit realiseren is waar het om draait bij de orthomoleculaire voedingsleer.

Barbara heeft haar bevoegdheid voor het geven van erkend voedingsadvies behaald aan het kennisinstituut SOHF. In 2021 is ze de samenwerking aangegaan met het Inner Mind Center om aansluiting te zoeken met gelijkgestemde specialisten die zich ook richten op een holistische aanpak.

Barbara woont met haar man en twee kinderen in Haarlem. Tijdens het runnen van een biologisch lunchcafe in Australië, leerde ze in de praktijk veel over de bereiding en werking van gezonde voeding. Haar interesse in gezonde voeding werd hierdoor versterkt. Door een terugval in haar eigen gezondheid ontdekte Barbara dat voeding ook een belangrijke rol kan spelen bij herstel van klachten en/of ziekten.

Haar eigen positieve ervaringen vormen de drijfveer om ook andere mensen te helpen inzicht te geven in de kracht van voeding zodat zij zich ook weer gezond en fit voelen.

Michael Koymans

Mindfulnesstrainer

Enkele jaren geleden ontwikkelde ik mijn nieuwsgierigheid naar mindfulness & meditatie, waardoor mijn affiniteit voor het spiritueel leven een vogelvlucht nam.

In mijn ontwikkelingsproces ontdekte ik op natuurlijke wijze wat mindfulness mij kan brengen. Er was innerlijk kalmte op een dieper niveau ontkiemd, waardoor bepaalde kaders in mijn leven verdwenen. Mindfulness geeft mij inzicht in wie ik werkelijk ben en wat het leven te bieden heeft in het hier en nu.

De afgelopen jaren heb ik mijn vaardigheden geïntensiveerd door middel van verschillende trainingen en het volgen van een mindfulnessopleiding bij het Inner Mind Institute. Tijdens mijn opleiding in een Dhammastan-tempel in Thailand leerden boeddhistische monniken mij een reeks aan mindfulness-technieken. Zo ontwikkelde ik een dieper begrip van onder meer moreel kompas, concentratie en mededogen. Er is een nieuw fundament van bewustzijn ontwikkeld voor zowel het lichaam als de geest.

Mindfulness en meditatie draagt bij aan een betere wereld en is duidelijk een van mijn passies. Juist daarom wil ik mijn kennis en wijsheid op een begrijpelijke manier vertalen, delen en zo anderen helpen een evenwichtiger leven te leiden.

Profielfoto Christianne de Sturler Boekwijt - manager

Christianne de Stürler Boekwijt

Manager Inner Mind Center

Als manager van het Inner Mind Center wil ik eraan bijdragen dat iedereen die voor een behandeling, les of retraite in ons centrum komt, gezonder, fitter en tevredener weer naar buiten stapt. Door individuele aandacht te geven en de tijd te nemen voor iedereen, wil ik dat je je welkom voelt om bij ons te werken aan je gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

× Chat met ons