Skip links

Therapeuten

Niels de Stürler Boekwijt

Executive Coach (Osteopaat, MRP-Master, Mesoloog i.o.)

Niels de Stürler Boekwijt is een gerenommeerde beoefenaar van mindfulness en osteopathie en de oprichter van het Inner Mind Center en Institute. Geboren in Nederland, studeerde Niels af als fysiotherapeut aan de Hogeschool Leiden in 2007. Vastbesloten om zijn kennis en expertise uit te breiden, volgde hij in 2008 de zesjarige studie in Osteopathische Geneeskunde aan het College Sutherland in Amsterdam.

Tijdens zijn studie in 2010 maakte Niels voor het eerst kennis met het boeddhisme en mindfulness tijdens zijn eerste retraite in de tempel Wat Umong in Chiang Mai en werd bevriend met Pra Tawachai, een jonge monnik die hem begeleide tijdens zijn eerste retraites. Twee jaar later leerde Niels via een Thaise vriend Meester Thanadith, een eerbiedwaardige boeddhistische monnik uit Noord-Thailand kennen. Meester Thanadith begeleidde Niels op het pad naar verlichting, waarbij hij hem essentiële mindfulness-technieken en de diepgaande leerstellingen van de Boeddha onderwees. Niels ontdekte dat kennis iets is, maar de verwerkelijking ervan iets totaal anders. Daarom oefende hij deze technieken, evalueerde zijn voortgang en schreef het proces van zijn praktijk op om een begrijpelijk, stapsgewijs mindfulness-leerprogramma voor westerlingen te maken.

In 2020 kreeg Niels tijdens zijn verblijf van een jaar in het klooster, waar hij met zijn familie als monnik leefde, een dieper begrip van mindfulness en de boeddhistische filosofie. Hij werd intensief begeleid door de monniken en ontwikkelde zijn praktijk verder, waarbij hij waardevolle inzichten en ervaringen opdeed. Vandaag de dag begeleidt hij nog regelmatig retraites op diverse plekken wereldwijd, met name in Thailand.

Binnen het Inner Mind Center worden langdurige mentale en fysieke klachten van patiënten effectief behandeld door meerdere disciplines te combineren. Als gekwalificeerd osteopaat heeft Niels onderzoek gedaan naar de exacte verschillen tussen alternatieve en reguliere behandelmethoden en heeft hij zich ingezet om een wetenschappelijke basis te creëren voor de osteopathische geneeskunde. Momenteel studeert hij aan de Academie voor Mesologie om in de toekomst gerichte kruiden en voedingssupplementen voor te kunnen schrijven.

In 2020 richtte hij het Inner Mind Institute op, een internationaal mindfulness-instituut gevestigd in Nederland. Het instituut leert studenten over mindfulness en de weg naar verlichting, met de nadruk op Niels’ stapsgewijze mindfulness-leerprogramma voor westerlingen.

Niels werkt momenteel als executive coach en therapeut bij RED Company in Rotterdam, waar hij leidinggevenden en aandeelhouders begeleidt naar een hoger niveau. Hij zet zich ook in voor de ontwikkeling van meerdere behandelings- en retraitecentra met REDC om mensen te helpen bij hun mentale en fysieke gezondheid en spirituele groei.

Let op: Niels behandelt op dit moment alleen executives/ondernemers en patiënten met klachten die elders niet verholpen kunnen worden. Wil je in aanmerking komen voor een behandeltraject dan kun je hiervoor contact opnemen per mail met jouw specifieke hulpvraag. 

Maak een afspraak

Daniel Bolohov

Osteopaat D.O.-(M)RO

Mijn naam is Daniel Bolohov. In 2018 heb ik een Master of Science in Osteopathy behaald en in 2019 ben ik naar Nederland verhuisd om mijn kennis en ervaring, die ik in de loop der jaren in Italiё heb verzameld, te kunnen delen als holistisch therapeut.

Mijn experimentele proefschrift uit 2018, dat was gericht op patiënten met angststoornis, toonde me dat de effectiviteit van de osteopathische behandeling verder gaat dan het verbeteren van de functie en mobiliteit van het lichaam. In feite leidt het de patiënt ertoe om opnieuw zijn welzijn te ontdekken. Dat welzijn dat vandaag helaas een voorrecht van slechts enkelen is geworden.

Lichaam, geest en ziel zijn in feite één. Deze 3 delen zijn intrinsiek aan elkaar gerelateerd en beïnvloeden elkaar. Een lichaam in fysiologische toestand weerspiegelt een gezonde geest en ziel. En omgekeerd, duidt een fysiologische geest en ziel op een lichaam in balans.

Wat mij echt fascineert aan osteopathie is dat elke patiënt en elke behandeling anders is. En het voelen van de verandering van lichaamsweefsels onder mijn handen brengt me altijd een glimlach, wetende dat dat niet gewoon uit de interactie van 2 lichamen ontstaat maar uit iets veel meer.

In deze context stel ik mijzelf voor als een osteopaat, die als prioriteit gezondheid, welzijn en de kwaliteit van het leven heeft voor zijn patiёnten.

Maak een afspraak

Rutger Veneklaas

Osteopaat D.O.-(M)RO

Vanuit mijn plezier in sport ben ik van jongs af aan geïnteresseerd in het menselijk lichaam.
Vanuit die drive besloot ik fysiotherapie te gaan studeren aan de Saxion Hogeschool te
Enschede en rondde deze opleiding in 2009 af. In datzelfde jaar verhuisde ik naar Gent in
België om daar drie jaar te studeren aan de fulltime opleiding van the International Academy
of Osteopathy.

Sinds 2012 behandel ik met toewijding zowel baby’s, kinderen, zwangeren als volwassenen.
Met name de grondige, oorzakelijke en totale aanpak in de osteopathie vind ik mooi en
krachtig. ‘Als osteopaat behandel je de combinatie van oorzaken die het cijferslot van de
klachten opent.’ Ieder mens, elke klacht en iedere aanpak is uniek.

M’n visie en aanpak is in deze jaren steeds meer verdiept en verbreed. Naast diverse
trainingen in de osteopathie heb ik ook opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van
bewustzijnsgroei, persoonlijk groei, holistische groei en voeding. M’n interesse en
specialisme gaat daarbij vooral uit naar stress, trauma en psychosomatiek. Een goede
samenwerking met andere specialisten vind ik belangrijk. Alles draait om het optimaliseren
van uw gezondheid.

Samengevat zal ik altijd streven naar de meest effectieve behandelstrategie met als
grondprincipes een veilige, oorzakelijke, grondige, deskundige en totale aanpak. Ik hecht
hierbij waarde aan een warm, respectvol en persoonlijk contact. Ik hoop u binnenkort in de
praktijk te mogen verwelkomen.

Maak een afspraak
Profielfoto Esther Pieterse - osteopaat

Esther Pieterse

Osteopaat D.O.-(M)RO

In 1999 ben ik begonnen met de opleiding bewegingstechnologie en na een aantal jaren werken ben ik in 2007 begonnen met de osteopathie opleiding. Na deze 6-jarige post HBO-opleiding, waarvan het laatste jaar co-therapie is, ben ik begonnen in mijn eigen praktijk in Den Haag. Sinds 2016 werk ik ook 1 dag in de week in Oegstgeest bij het Inner Mind Center, waar ik tevens leuke collega’s heb.
Om mijzelf nog altijd verder te blijven ontwikkelen, volg ik regelmatig bijscholingen in Nederland, maar zo af en toe ook in andere landen. Mijn nieuwsgierigheid naar nog meer kennis en technieken wordt hiermee gestild en is inmiddels een aardige basis geworden in mijn behandelingen. Uiteindelijk gaat het mijn inziens nog steeds om met fijngevoeligheid te zoeken naar alle weefsels die verminderd mobiel zijn en deze weer in beweging te krijgen. Kennis geeft hierin een mooie ondersteuning.

Maak een afspraak

Diana de Visser

Hypnotherapeute

Wanneer je graag iets wilt veranderen in je leven, maar dit niet goed lukt, kan dat heel frustrerend zijn. Denk bijvoorbeeld aan stoppen met roken, gewicht verliezen of omgaan met angsten. Hypnotherapie kan in deze gevallen een uitkomst bieden; door middel van hypnotherapie kun je doordringen tot in diepere lagen van het bewustzijn om daar de bron van het patroon op te sporen en aan te pakken. Hypnotherapie kan als therapie an sich worden toegepast of als aanvulling op een andere behandeling.

Maak een afspraak
Danny van Leeuwen

Danny van Leeuwen

Revalidatietrainer, personal trainer en Kung Fu-leraar

Danny van Leeuwen is revalidatietrainer en personal trainer bij het Inner Mind Center. Veel van onze patiënten maken al gebruik van zijn trainingen om te herstellen van hun klachten en hun lichaam sterker te maken. Of u nu rugklachten heeft, last van uw bekken, of moet herstellen van een gebroken enkel, Danny ziet wat uw lichaam nodig heeft en maakt voor u een hersteltraject op maat. Ook als u begeleiding of ondersteuning wilt in het sporten, kunt u bij Danny terecht.

Tijdens de revalidatietraining wordt er geen gebruik gemaakt van hulpmiddelen (gewichten, machines, etc.) en zal er alleen in gesloten ketens worden geoefend. Dat wil zeggen dat je je eigen lichaam gebruikt als trainingsinstrument en dat je tijdens elke oefening je hele lichaam gebruikt om de oefening te verwezenlijken. Deze unieke revalidatietraining zorgt er daarom ook voor dat de effectiviteit van een training toeneemt en mensen in kortere tijd meer bereiken dan met de meeste andere sporten.

Vanaf jonge leeftijd beoefent Danny de martial art Kung Fu. Hij is leerling van master S.B. Lee die wereldwijde bekendheid heeft binnen de martial arts. Daarnaast is hij in zijn jeugd Europees kampioen badminton geweest en heeft hij jarenlange ervaring als personal trainer.

Niels en Danny geven zowel fysieke als mentale trainingen binnen bedrijven.

Profielfoto Christianne de Sturler Boekwijt - manager

Christianne de Stürler Boekwijt

Manager Inner Mind Center

Als manager van het Inner Mind Center wil ik eraan bijdragen dat iedereen die voor een behandeling, les of retraite in ons centrum komt, gezonder, fitter en tevredener weer naar buiten stapt. Door individuele aandacht te geven en de tijd te nemen voor iedereen, wil ik dat je je welkom voelt om bij ons te werken aan je gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

Barbara la Grand

Orthomoleculair voedingsdeskundige

Barbara la Grand is Orthomoleculair voedingsdeskundige. Zij begeleidt mensen met behulp van een persoonlijk voedingsadvies hun gezondheid te verbeteren en zich weer energiek te voelen.

Haar keuze voor de Orthomoleculaire voedingsleer komt voort uit haar zienswijze dat een gezondheidsprobleem vaak niet een op zichzelf staand iets is, maar verband houdt met meerdere aspecten, en dat alleen een holistische aanpak kan leiden tot een duurzame oplossing. Voeding speelt hierin een cruciale rol. Voedingsstoffen hebben een diepgaande werking op zowel onze lichamelijke als mentale gesteldheid. Al een kleine aanpassing in je voedingspatroon kan resulteren in een groots positief effect op je gezondheid. Dit realiseren is waar het om draait bij de orthomoleculaire voedingsleer.

Barbara heeft haar bevoegdheid voor het geven van erkend voedingsadvies behaald aan het kennisinstituut SOHF. In 2021 is ze de samenwerking aangegaan met het Inner Mind Center om aansluiting te zoeken met gelijkgestemde specialisten die zich ook richten op een holistische aanpak.

Barbara woont met haar man en twee kinderen in Haarlem. Tijdens het runnen van een biologisch lunchcafe in Australië, leerde ze in de praktijk veel over de bereiding en werking van gezonde voeding. Haar interesse in gezonde voeding werd hierdoor versterkt. Door een terugval in haar eigen gezondheid ontdekte Barbara dat voeding ook een belangrijke rol kan spelen bij herstel van klachten en/of ziekten.

Haar eigen positieve ervaringen vormen de drijfveer om ook andere mensen te helpen inzicht te geven in de kracht van voeding zodat zij zich ook weer gezond en fit voelen.

× Chat met ons