Skip links

Weekendretraite

Vipassana-retraite Inner Mind Center

In de lente van 2020  organiseren we een retraite speciaal voor beginners. Neem de tijd voor jezelf en maak kennis met meditatie en mindfulness en wat dit voor jou kan betekenen. Zeker nu tijdens deze onstuimige periode waarin heel veel dingen onzeker zijn.
OP DONATIEBASIS!

DRIEDAAGSE RETRAITE APRIL 2020

De 3-daagse retraite is speciaal voor mensen die nog nooit eerder een retraite hebben gevolgd en geen of weinig ervaring hebben met meditatie en mindfulness. De duur van de retraite zorgt ervoor dat het programma goed vol te houden is. Ben je gevorderd in de mindfulnessbeoefening, dan kun je tijdens deze retraite je eigen practice verdiepen. De docent zal je hierbij helpen.

De retraite duurt 3 dagen en start op 3 april en eindigt op 5 april 2020. De retraite wordt gegeven op donatiebasis (richtprijs 295 euro).

Zondag 5 april vrije inloop en begeleiding door Master Niels!

Tijdens de eerste twee dagen krijg je de belangrijkste mindfulness technieken aangeleerd. Het gaat hierbij om de drie codes van mindfulness (alle uitleg volgt tijdens de retraite).
Op zondag kun je vrij inlopen. De deuren zijn geopend van 0800 tot 08:15 en 0m 08:30 zal Master Niels (boeddhistische monnik) vanuit Thailand een aantal thema’s behandelen en jullie vragen beantwoorden via skype.

Begeleiding

De retraite zal begeleid worden door Hugo Zwarts. Het programma wordt ook wel het “Trial Program” genoemd omdat het een opstap is naar de langere vipassana retraite van 8 dagen. Als je deze drie dagen hebt doorlopen dan weet je zeker dat je ook een van onze langere retraites kunt. Je zult een van de meest bijzondere technieken leren op het gebied van mindfulness die afkomstig zijn van de boeddhistische monniken in Thailand.

Onze retraites hebben een grote positieve impact op je dagelijks leven. De positieve veranderingen zullen per persoon verschillen, maar ze zullen absoluut voel- en merkbaar zijn voor jezelf en je omgeving.

Vasten

Tijdens de retraite zal er minder worden gegeten. Het vasten maakt niet alleen dat we meer tijd hebben om te mediteren, maar het brengt ook allemaal positieve gezondheidseffecten met zich mee. Na deze dagen voel je je alsof je een detox hebt gehad.

Praktisch

Mocht je willen overnachten bij het Inner Mind Center (slaapzaal) dan is dat mogelijk. De volgende benodigdheden heb je nodig:

 • Makkelijk zittende kleding (bijv yogakleding)

Bij overnachting:

 • slaapzak
 • kussen
 • kussensloop en laken

Donaties

Donatierichtprijs bij 3 dagen verblijf incl slapen is €355,- (€295,- richtprijs zonder overnachting)

Om de retraite laagdrempelig te houden wordt de retraite op donatiebasis gegeven en om de minimale kosten te dekken hopen we dat jullie minimaal 150 euro (per dag 50 euro) willen doneren.

Leer de nieuwste technieken van mindfulness!

Je krijgt alles over mindfulness en meditatie uitgelegd en je zult goed begeleid worden.

Locatie: Rhijngeesterstraatweg 40D, 2341 BV in Oegstgeest (regio Leiden)

Stap uit de drukte en stap in de rust in het Inner Mind Center.

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in en je doet mee aan deze bijzondere retraite.

Retraite Nederland meditatie
Retraite Nederland meditatie
Belangrijke informatie
 • Datum: 3-daagse retraite vrijdag 3 april t/m zondag 5 april 2020 // 5-daagse retraite woensdag 1 juli t/m zondag 5 juli 2020
 • Starttijd: vrijdag 3 april om 08:30 uur // woensdag 1 juli om 08:30 uur
 • Einde: zondag 5 april om 17:00 uur // zondag 5 juli om 17:00 uur
 • Kosten: 3-daagse retraite (op donatiebasis) donatierichtprijs = 295 euro incl. ontbijt, koffie/thee  (of 355 euro incl. overnachting in slaapzaal)  5-daagse retraite 495 euro incl. ontbijt, koffie/thee en fruit (of 615 euro incl. overnachting in slaapzaal
 • We nuttigen 1 maaltijd op een dag en slaan lunch en avondmaaltijd over (net als in de tempel in Thailand)
 • Locatie: Inner Mind Center Oegstgeest, ingang nr 40D
 • Het dagprogramma volgt na inschrijving
 • Er is plek voor maximaal 20 deelnemers
Benodigdheden
 • Makkelijk zittende kleding
 • Poncho of regenkleding voor de buitenmeditaties
 • Meditatiekussens -matten en fleecedekens zijn aanwezig
Aanmelden

Wilt u zo vriendelijk zijn om het inschrijfformulier zo nauwkeurig mogelijk in te vullen? Wanneer u zich heeft ingeschreven voor de retraite en/of een van de losse sessies gaat u automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden zoals beschreven op deze website.

Na inschrijving ontvangt u binnen twee werkdagen via e-mail de factuur. Nadat u de betaling heeft voldaan, is de inschrijving definitief.

Mindfulness en meditatie door Hugo Zwarts

Hugo is meditatieleraar bij het Inner Mind Center. Hij begeleidt de meditatietraining op maandag- en woensdagavond. Uit eigen ervaring heeft hij gemerkt hoe krachtig meditatie kan zijn en iemands leven positief kan veranderen…

Lees meer over Hugo Zwarts
× Chat met ons