Skip links

Vipassana

Vipassana-retraite Inner Mind Center

Elke zomer organiseert het Inner Mind Center een retraite in Oegstgeest. Neem de tijd voor jezelf en ervaar tijdens deze vipassana-retraite wat nóg meer persoonlijke verdieping jou brengt.
Thema retraite

Tijdens deze retraite richten we ons op de weg die ons bevrijdt van al onze ontevredenheid. Wat is het oorspronkelijke gedachtegoed achter meditatie en mindfulness en waarom is het zo belangrijk om te weten. Mediteer je al regelmatig dan is dit een kans om verdieping te ervaring in je eigen proces.

De retraite duurt 5 dagen en start op 4 juli en eindigt op 8 juli. Voor de mensen die graag een keer naar Thailand mee willen op onze 10-daagse retraite is dit een mooie kans om kennis te maken met een minder zwaar programma. Mocht je niet alle dagen mee kunnen doen dan heb je ook de mogelijkheid om een aantal dagen van de retraite te volgen (zie aanmelden).

Speciale gast

Deze zomer hebben we een bijzondere zomerretraite. De Thaise monnik master Thannadith, leraar van Niels, komt hoogstwaarschijnlijk voor de tweede keer naar Nederland om ons meer te leren over mindfulness. Zijn aanwezigheid brengt een helende en inspirerende energie met zich mee. We houden nog een slag om de arm of Master Thanadith aanwezig zal zijn vanwege alle praktische zaken (visa, goedkeuring vanuit het hoofdmonnikingen district, etc) die geregeld moeten worden.

De retraite zal begeleid worden door Master Niels, Master Thanadith en Hugo (meditatieleraar in opleiding). het programma zal bestaan uit o.a. ademhalingsmeditatie, metta-meditatie, loop-, zit-, sta- en ligmeditatie, inzichtsmeditatie en yoga.

Deze 5 dagen zullen een grote positieve impact hebben op je dagelijks leven. De positieve veranderingen zal per persoon verschillen, maar ze zullen absoluut voel- en merkbaar zijn voor jezelf en je omgeving.

Mediteren op het strand

Iedere ochtend, bij mooi weer, zullen we mediteren op het strand. De zonsopgang en het lopen door het water geeft een sereen gevoel. Bij terugkomst eten we gezamenlijk mindful ons ontbijt.

Vasten

Tijdens de retraite zal er minder worden gegeten. Het vasten maakt niet alleen dat we meer tijd hebben om te mediteren, maar het brengt ook allemaal positieve gezondheidseffecten met zich mee. Na deze vijf dagen voel je alsof je een detox hebt gehad.

Yoga

Voor de afwisseling hebben we een paar keer een (yin) yogales.

Film

’s Avonds zullen we zo nu en dan een stukje film kijken om je te inspireren. We drinken een kop thee en sluiten de avond af om heerlijk te kunnen slapen. Met zijn allen slapen we in de slaapzaal.

Praktisch

De volgende benodigdheden heb je nodig:

 • slaapzak
 • kussen
 • kussensloop en laken
 • Makkelijk zittende kleding (bijv yogakleding)
 • Zonnebrandcrème en badkleding (voor als je in de zee zou willen zwemmen)

Kosten

5 dagen inclusief slapen = €650,-

5 dagen zonder slapen = €500,-

Per dag (als je niet alle dagen kunt) = €150,-

Voel je welkom!

Heb je nog nooit gemediteerd? Geen probeem. Je krijgt alles over meditatie uitgelegd en je zult goed begeleid worden door de begeleiders.

Locatie: Rhijngeesterstraatweg 40D, 2341 BV in Oegstgeest (regio Leiden)

Stap uit de drukte en stap in de rust in het Inner Mind Center.

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in en je doet mee aan deze bijzondere retraite. Kun je niet alle dagen meedoen? Vermeld dan in het aanmeldformulier welke dagen je wel mee wil doen.

Speciale events rondom de retraite

2 JULI 19:30-21:30 Klankschalenconcert/healing (Gegeven door Joel en Niels). Kosten €20,- Meer info

3 JULI 19:30- 21:30 Masterclass by Master Thanadith – Q&A. Kosten €20,- Meer info

9 JULI 19:30-21:30 Life Coaching by Rosa Winkel – Q&A. Kosten €20,- Meer info

Meer retraites

Kun je deze keer niet mee doen maar wil je toch op retraite? Bekijk dan ons aanbod op de volgende link

https://www.innermindcenter.com/mindfulness/retraite/

Retraite Nederland meditatie
Retraite Nederland meditatie
Belangrijke informatie
 • Datum: 4 juli t/m 8 juli 2019
 • Starttijd: donderdagochtend om 7:00 uur
 • Einde: Maandagavond om 17:00
 • Kosten: 650 euro (incl. overnachting in slaapzaal, ontbijt, koffie en thee en fruit) Zie kosten hierboven.
 • We nuttigen 1 maaltijd op een dag en slaan lunch en avondmaaltijd over (net als in de tempel in Thailand)
 • Locatie: Inner Mind Center Oegstgeest, ingang nr 40D
 • Het dagprogramma volgt na inschrijving
 • Er is plek voor maximaal 20 deelnemers
Benodigdheden
 • Makkelijk zittende kleding
 • Poncho of regenkleding voor de buitenmeditaties
 • Fleecedeken
 • Meditatiekussens en -matten zijn aanwezig
Aanmelden

Wilt u zo vriendelijk zijn om het inschrijfformulier zo nauwkeurig mogelijk in te vullen? Wanneer u zich heeft ingeschreven voor de retraite en/of een van de losse sessies gaat u automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden zoals beschreven op deze website.

Na inschrijving ontvangt u binnen twee werkdagen via e-mail de factuur. Nadat u de betaling heeft voldaan, is de inschrijving definitief.

Niels de Stürler Boekwijt
Inner Mind Training door Niels de Stürler Boekwijt en Hugo Zwarts (in opleiding)

Oprichter van het Inner Mind Center. Niels de Stürler Boekwijt is in 2007 afgestudeerd als fysiotherapeut in Leiden. Kort na zijn opleiding wilde hij zijn kennis en vaardigheden uitbreiden en daarom is hij in 2008 begonnen aan de 6-jarige opleiding Osteopathische Geneeskunde…

Lees meer over Niels de Stürler Boekwijt
× Chat met ons