Skip links

Vipassana

Vipassana-retraite Inner Mind Center

We organiseren dit jaar 2 retraites in Oegstgeest. In de lente van 2020  is er een retraite speciaal voor beginners, en in de zomer kun je meedoen met de 5-daage retraite. Neem de tijd voor jezelf en maak kennis met meditatie en mindfulness en wat dit voor jou kan betekenen.
Thema retraite

DRIEDAAGSE RETRAITE APRIL 2020

De 3-daagse retraite is speciaal voor mensen die nog nooit eerder een retraite hebben gevolgd en geen of weinig ervaring hebben met meditatie en mindfulness. De duur van de retraite zorgt ervoor dat het programma goed vol te houden is. Ben je gevorderd in de mindfulnessbeoefening, dan kun je tijdens deze retraite je eigen practice verdiepen. De docent zal je hierbij helpen.

De retraite duurt 3 dagen en start op 3 april en eindigt op 5 april 2020. Kosten zijn 295 euro.

VIJFDAAGSE RETRAITE IN JULI 2020

In de zomer organiseren we een retraite van 5 dagen (1 t/m 5 juli 2020). Deze retraite is geschikt voor beginners en degenen die nog niet onze 8 mindfulnesstechnieken hebben geleerd. Ook voor de mensen die graag een keer naar Thailand mee willen op onze 10-daagse retraite is dit een mooie kans om kennis te maken met een minder zwaar programma. Kosten: 495 euro.

Begeleiding

Beide retraites zullen begeleid worden door Hugo Zwarts. Het programma zal bestaan uit o.a. ademhalingsmeditatie, metta-meditatie, loop-, zit-, sta- en ligmeditatie, inzichtsmeditatie en yoga.

De retraites zullen een grote positieve impact hebben op je dagelijks leven. De positieve veranderingen zullen per persoon verschillen, maar ze zullen absoluut voel- en merkbaar zijn voor jezelf en je omgeving.

Vasten

Tijdens de retraite zal er minder worden gegeten. Het vasten maakt niet alleen dat we meer tijd hebben om te mediteren, maar het brengt ook allemaal positieve gezondheidseffecten met zich mee. Na deze dagen voel je je alsof je een detox hebt gehad.

Praktisch

Mocht je willen overnachten bij het Inner Mind Center (slaapzaal) dan komt er 60 euro bij voor de 3-daagse retraite en 120 euro voor de 5-daagse retraite. De volgende benodigdheden heb je nodig:

 • Makkelijk zittende kleding (bijv yogakleding)

Bij overnachting:

 • slaapzak
 • kussen
 • kussensloop en laken

Kosten

3 dagen inclusief slapen = €355,- (€295,- zonder overnachting)

5 dagen inclusief slapen = €615,- (€495,- zonder overnachting)

Mediteer met ons mee!

Je krijgt alles over mindfulness en meditatie uitgelegd en je zult goed begeleid worden.

Locatie: Rhijngeesterstraatweg 40D, 2341 BV in Oegstgeest (regio Leiden)

Stap uit de drukte en stap in de rust in het Inner Mind Center.

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in en je doet mee aan deze bijzondere retraite.

 

Retraite

Retraite Nederland meditatie
Retraite Nederland meditatie
Belangrijke informatie
 • Datum: 3-daagse retraite vrijdag 3 april t/m zondag 5 april 2020 // 5-daagse retraite woensdag 1 juli t/m zondag 5 juli 2020
 • Starttijd: vrijdag 3 april om 08:30 uur // woensdag 1 juli om 08:30 uur
 • Einde: zondag 5 april om 17:00 uur // zondag 5 juli om 17:00 uur
 • Kosten: 3-daagse retraite 295 euro incl. ontbijt, koffie/thee en fruit (of 355 euro incl. overnachting in slaapzaal)  5-daagse retraite 495 euro incl. ontbijt, koffie/thee en fruit (of 615 euro incl. overnachting in slaapzaal
 • We nuttigen 1 maaltijd op een dag en slaan lunch en avondmaaltijd over (net als in de tempel in Thailand)
 • Locatie: Inner Mind Center Oegstgeest, ingang nr 40D
 • Het dagprogramma volgt na inschrijving
 • Er is plek voor maximaal 20 deelnemers
Benodigdheden
 • Makkelijk zittende kleding
 • Poncho of regenkleding voor de buitenmeditaties
 • Meditatiekussens -matten en fleecedekens zijn aanwezig
Aanmelden

Wilt u zo vriendelijk zijn om het inschrijfformulier zo nauwkeurig mogelijk in te vullen? Wanneer u zich heeft ingeschreven voor de retraite en/of een van de losse sessies gaat u automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden zoals beschreven op deze website.

Na inschrijving ontvangt u binnen twee werkdagen via e-mail de factuur. Nadat u de betaling heeft voldaan, is de inschrijving definitief.

Mindfulness en meditatie door Hugo Zwarts

Hugo is meditatieleraar bij het Inner Mind Center. Hij begeleidt de meditatietraining op maandag- en woensdagavond. Uit eigen ervaring heeft hij gemerkt hoe krachtig meditatie kan zijn en iemands leven positief kan veranderen…

Lees meer over Hugo Zwarts
× Chat met ons