Skip links

Mindfulnesstraining

Op zoek naar mindfulnesstraining in een prachtige omgeving? Kom mediteren bij het Inner Mind Center!

Ben je op zoek naar mindfulnesstraining? Wij bieden een training die bij je past en waar je leert zelfstandig en actief te mediteren. Boek een proefles bij het Inner Mind Center in Oegstgeest!

Heb je het gevoel dat je leven voorbij raast en je er niet echt van kunt genieten? Het gevoel dat je geleefd wordt? Slaap je slecht? Heb je weinig energie? Wil je niet zo beheerst worden door je emoties? Ervaar je veel stress of spanning? Heb je een burn-out? Moet je leven met chronische pijn? Ben je te kritisch naar jezelf of te perfectionistisch?

Een training mindfulness kan je leren hier op de juiste manier mee om te gaan. Je leert meer aandacht te hebben voor wat er nu is, zodat je niet blijft hangen in het verleden of je zorgen maakt om de toekomst. Het leert je om je keuzes op een bewuste en weloverwogen manier te maken en je leert omgaan met spanning en stress. Door je aandacht bewust te richten op het moment

Maar ook als het goed met je gaat, is het fijn en behulpzaam om de mindfulness te beoefenen. Je maakt jezelf dan namelijk nog weerbaarder tegen invloeden die buiten jezelf liggen, je leert ontdekken wat jij wilt en wat bij jou past.

Meditatie en mindfulness
Training mindfulness is een training voor de geest

Mindfulness en meditatie kun je zien als training voor de geest. Vergelijk het met sport en letten op je voeding, om je gezond lichaam gezond te houden. Dit heeft invloed op je geest. Je zit lekkerder in je vel.
Andersom is het ook belangrijk om je geest te trainen. Het kan ervoor zorgen dat lichamelijke klachten verminderen. Maar net als met sport is het handig om de continuïteit erin te houden en regelmatig te oefenen. Het is niet makkelijk. Het is geen kwestie van gaan zitten en niet meer denken. Dat is juist niet het doel!

Helpt mindfulness echt?

Ja! En het is ook wetenschappelijk aangetoond. Door mediteren en mindfulness gaan je linker- en rechterhersenhelft beter samenwerken en het heeft een positief effect op de grijze stof in je hersenen die verantwoordelijk is voor het leren en onthouden van informatie. Ook neemt door meditatie en mindfulness de dichtheid in de amygdala, verantwoordelijk voor angst en stress, juist af.

Loopmeditatie
Is mindfulness of meditatie wel iets voor mij?

Meditatie zweverig? Juist niet. Mindfulness en meditatie worden vaak geassocieerd met gelukzalig kijkend op een meditatiekussen zitten. Dat is het niet. Oké, je kunt inderdaad op een meditatiekussen gaan zitten. Maar je kunt ook staand, liggend of lopend mediteren. Of mediteren terwijl je de afwas doet of auto rijdt (uiteraard niet met je ogen dicht). Meditatie is niet zweverig. Het leert je juist met beide benen op de grond te staan en aandacht te hebben voor wat er nu, op dit moment, allemaal gaande is.

Veel mensen zeggen dat meditatie niets voor hen is. Omdat ze te onrustig zijn, niet stil kunnen zitten. Juist dan kan het ook heel erg nuttig zijn.

Hoe werkt de mindfulnesstraining bij het Inner Mind Center?

Wij bieden geen standaard 8-weekse cursus aan. We hebben twee soorten abonnementen:
– 1 x per week mindfulnesstraining van 2,5 uur (50 euro)
– Onbeperkt mindfulness & yoga. Je kunt dan op 7 in de week mindfulnesstraining volgen én naar de yogalessen komen. (65 euro)

Kom je op naar de avondtraining, dan is er de hele les begeleiding. Kom je in de ochtend, dan train je 1,5 tot 2 uur zelf en is er 1 uur begeleiding.

Je kunt dus kiezen wat je fijner vindt. Wij zijn van mening dat je het in het leven zelf moet doen. Constante begeleiding tijdens een les of met bijvoorbeeld een mindfulness-app op je telefoon, zonder dat je zelf regelmatig en onbegeleid oefent, heeft veel minder effect dan actieve en zelfstandige mindfulness-beoefening.

Wat is het verschil met MBSR-cursus?

Bij een 8-weekse MBSR-cursus train je 8 weken lang 2,5 uur per week onder begeleiding. Vaak zit er ook nog een stiltedag bij. MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction en de mindfulness wordt voornamelijk gebruikt om om te gaan met stress, vermoeidheid, pijn en burn-out.

Bij het Inner Mind Center kun je met mindfulnesstraining starten wanneer je wilt. Elke week zijn er 4 momenten waarop je kunt beginnen. Onze focus ligt niet alleen op stressreductie. We leren je hoe breed en veelomvattend mindfulness eigenlijk is en op welke manieren je de mindfulness in je leven kunt toepassen.

Mindfulness op maat

Wil je liever een individuele training, die op maat wordt samengesteld en één-op-één wordt uitgevoerd? Dat kan! Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken hoe we je kunnen helpen.
We maken dan een passend programma waarbij we rekening houden met jouw behoeftes, werk en persoonlijke omstandigheden.

klankschaal
Vergoeding

Onze training mindfulness wordt niet door zorgverzekeraars vergoed. Vaak zijn werkgevers bereid de kosten te betalen in het kader van verzuimpreventie of persoonlijke ontwikkeling. Heb je een persoonlijk opleidingsbudget, dan kun je dat wellicht ook aan mindfulnesstrainingen besteden.

Niels de Stürler Boekwijt
Inner Mind Training door Niels de Stürler Boekwijt en Hugo Zwarts (in opleiding)

Oprichter van het Inner Mind Center. Niels de Stürler Boekwijt is in 2007 afgestudeerd als fysiotherapeut in Leiden. Kort na zijn opleiding wilde hij zijn kennis en vaardigheden uitbreiden en daarom is hij in 2008 begonnen aan de 6-jarige opleiding Osteopathische Geneeskunde…

Lees meer over Niels de Stürler Boekwijt
Profielfoto Hugo Zwarts - meditatieleraar
Inner Mind Training door Niels de Stürler Boekwijt en Hugo Zwarts (in opleiding)

Hugo begeleidt de meditatietraining op woensdagavond en samen met Niels begeleidt hij de retraites. Uit eigen ervaring heeft hij gemerkt hoe krachtig meditatie kan zijn en iemands leven positief kan veranderen…

Lees meer over Hugo Zwarts
Proefles

Wil je ervaren of mediteren iets voor jou is en zien of mindfulness op dit moment bij jou past? Volg dan een gratis proefles op:
– Maandag, woensdag of vrijdag 10:00-12:30
– Woensdag 19:00-21:30 uur

Meld je aan via het formulier onderaan deze pagina.

× Chat met ons