Skip links

Mindfulness

Mindfulness in het Inner Mind Center

Binnen het Inner Mind Center bieden we mindfulnesslessen, -trainingen en -trajecten aan voor particulieren en bedrijven. We zien mindfulness naast een zelfstandige discipline, ook als een belangrijke ondersteuning van de andere behandelingen en lessen die we binnen ons centrum aanbieden.
Mindfulness bij klachten

Meditatie en mindfulness worden in het westen steeds bekender. De meditatie zoals we die hier meestal toepassen, is met name gericht op het bestrijden van stress, depressies, burn-outs, etc. Dit houdt vaak in dat de meeste mensen stoppen met mediteren op het moment dat zij zich iets beter gaan voelen.

Onze andere aanpak

Binnen het Inner Mind Center hebben we een andere aanpak. Wij vinden dat je mindfulness niet zomaar leert door het gebruik van een app of in een korte cursus. Net zoals we ons lichaam kunnen trainen, zien wij meditatie als een training voor de geest. Hoe meer er getraind wordt, hoe meer resultaten er behaald worden. Een getrainde geest is kalm, helder en bezit wijsheid om moeilijkheden te kunnen doorstaan. De juiste training zorgt ervoor dat we ons minder zorgen maken, minder stress hebben en ons uiteindelijk gelukkiger zullen voelen.

Juist als we doorgaan met mediteren wanneer we ons beter voelen, komen we erachter dat er nog een heel onbekend terrein aan onvoorwaardelijk en blijvend geluk te ontdekken is. Dit kan ons versterken op elk vlak en moment van ons leven.

Onze begeleiding
Het Inner Mind Center onderscheidt zich door het integreren van authentieke meditatiemethoden, die beoefend worden door de monniken uit het noorden van Thailand. Begeleiding door een meditatieleraar of een app is fijn, maar op de moeilijke en stressvolle momenten, ben je op jezelf aangewezen. Wij begeleiden je in je proces, maar leren je vooral zelf de mindfulness te integreren in je leven. Wij laten het verschil zien door juist door te blijven mediteren op momenten dat het goed gaat.
× Chat met ons