Skip links

Re-integratietraject

Inner Mind Program voor bedrijven

Inner Mind Program (IM-program) is een revalidatieprogramma waarmee mentale klachten d.m.v. osteopathie, voeding en Inner Mind Training (IM-training) op een effectieve en duurzame wijze worden behandeld.
Lichamelijke aanpak van mentale problemen

De algemene overtuiging is dat ons brein de grootste invloed heeft op ons lichaam, terwijl steeds meer wetenschappelijk onderzoek aantoont dat dit vaak andersom blijkt te zijn, namelijk dat ons lichaam (darmen, weerstand, voedingsinname, etc.) een enorme invloed heeft op ons welbevinden. Het is dan ook onlogisch om mentale problemen enkel met een cognitieve benadering (psychologische gesprekken, coaching, etc.) te willen behandelen.

Het verhelpen van geestelijke klachten

Bij het Inner Mind Center weten we dat geestelijke klachten altijd gepaard gaan met lichamelijke dysfuncties. Als we deze dysfuncties niet verhelpen, stagneert het herstelproces van de patiënt. Statistieken laten zien dat psychisch verzuim van een werknemer gemiddeld 180 dagen duurt en dat is langer dan ooit. Patiënten blijven vaak onnodig lang met klachten doorlopen en vinden vaak geen oplossing, ondanks dat ze al meerdere cognitieve therapieën en/of medicijnen hebben geprobeerd. Het Inner Mind Center biedt daarom het IM-programma aan waarbij uw klachten bij de oorzaak worden aangepakt. We gebruiken hiervoor drie invalshoeken: het lichaam, de geest en voeding.

Inner Mind Programma

Het Inner Mind Program (IM-program) is een revalidatie-/re-integratieprogramma waarmee mentale en/of lichamelijke klachten op een effectieve manier worden behandeld. Het behandeltraject is een combinatie van osteopathie, voedingsadvies en Inner Mind Training, een diepe vorm van meditatie die in het westen weinig wordt toegepast en waarbij de resultaten wetenschappelijk zijn aangetoond. Tijdens de training leert men aandachtig in het hier en nu te zijn waarbij bewustwording centraal staat.

Dit bewustwordingsproces vergroot ons inzicht in onze gedachtes, gevoelens en ons lichaam, waardoor we op het juiste moment adequate beslissingen kunnen nemen. Het letten op de ademhaling speelt hierin een essentiële rol. Tijdens de trainingen krijgen de deelnemers aangeleerd hoe zij de technieken kunnen integreren op de werkvloer. Op deze wijze zal het geleerde blijvend zijn vruchten afwerpen.

Inner Mind Training

De Inner Mind Training is een diepe vorm van mindfulness. Mindfulness is altijd diepgaand, alleen hebben de meeste mensen dit nog niet ervaren omdat er aardig wat oefening bij komt kijken voordat we de mindfulness beheersen. De reguliere mindfulnesscursus van acht weken is een cursus waarbij de deelnemer kennismaakt met wat mindfulness inhoudt. Helaas stoppen de meeste mensen nadat ze de cursus hebben gevolgd.

Mindfulness leren toepassen in het dagelijks leven

Tijdens de Inner Mind Training duik je dieper in de beoefening waardoor de impact groter zal zijn op je dagelijks leven. Hierdoor wordt het makkelijker om de mindfulness te integreren in je dagelijks leven. Bijna iedereen blijft de beoefening voortzetten nadat ze de Inner Mind Training hebben gevolgd. Dit komt door de eenvoud en de specifieke aanpak van deze training. Je kunt de Inner Mind Training beschouwen als een vervolg op de reguliere mindfulnesscursus. Wil je een mindful leven leiden, dan spelen geduld en tijd een grote rol.

U kunt ook alleen de IM-Training volgen zonder osteopathische behandelingen.

De IM-Training duurt 2,5 uur per keer waarvan u een half uur begeleiding krijgt. Ook krijgt u regelmatig studiemateriaal opgestuurd. De training wordt gedaan in een kleine groep van maximaal 5 à 6 deelnemers. Als het weer het toelaat, kunnen de trainingen ook buiten gedaan worden.

De sessies hebben het meest effect als ze drie keer per week worden beoefend voor een langere periode. Voor sommige deelnemers is dat niet haalbaar en dan maken we andere indeling.

U kunt de IM-training volgen op

INLOOPTIJDEN OP MAANDAG, WOENSDAG & VRIJDAG

08:00-10:30

10:00-12:30

13:30-16:00

15:30-18:00

WOENSDAGAVOND

19:00 – 21:00

Is de IM-Training intensief?

De meeste deelnemers verwachten dat de training erg zwaar is, maar na de eerste trainingssessie hebben ze al snel door dat het goed vol te houden is.

Offerte aanvragen

Heeft u of een van uw werknemers interesse om deel te nemen, vraag dan bij ons een offerte aan. U kunt contact met ons opnemen via info@innermindcenter.com

Inner Mind Program – tijdschema

Een voorbeeld van een tijdschema. Afhankelijk van uw situatie en klachten, kunnen we besluiten om dit schema aan te passen.

Week 1 en 2

Intake

Consult osteopathie

Voedingsadvies

IM-Training uitleg

Inner Mind Training

Week 3 t/m 5

Inner Mind Training

3x per week 2,5 uur

Week 6

Consult osteopathie

Evaluatie

× Chat met ons