Skip links

Mindfulness retraite Thailand – positieve ervaring – Inner Mind Center

Mindfulness retraite Thailand – positieve ervaring – Inner Mind Center

Ben jij gegeïnteresseerd om mee te gaan op retraite naar Thailand? Klik dan hier

Ik kan zeggen dat de reis heftig was, maar oprecht het beste wat ik ooit in mijn leven gedaan heb.

Toen ik ongeveer 1,5 jaar geleden met Niels in contact kwam had ik nooit verwacht dat deze ontmoeting zo’n impact op mijn leven zou hebben. Het begon bij een 1-daagse cursus. Dit beviel zo goed, waardoor ik doorging met de 8-weekse mindfulnesscursus. Deze cursus gaf veel kennis en inzicht, maar het was voor mij moeilijk om door mijn drukke bestaan het mediteren in mijn dagelijks leven te intrigeren. Al wilde ik dit wel heel graag, want ik ervaarde enorm veel positieve effecten door het mediteren.

Mee op reis gaan zat altijd wel in mijn hoofd, maar uiteraard had ik ook mijn twijfels. Je betaalt behoorlijk veel geld en vliegt naar de andere kant van de wereld om 10 dagen lang “Niks” te doen. Na de zoveelste keer oververmoeid thuiskomen van werk, hakte ik de knoop door. Ik stuurde Niels een mailtje, vulde het inschrijfformulier in en maakte het geld over. Wauw! Wat voelde dit goed. Een opluchting, want ik wist dat hierdoor mijn leven echt ging veranderen. De maanden daarna heb ik afgeteld. Ik niet kon wachten om te vertrekken!

Daar gingen we dan, de tempel in! De eerste dag was het vooral erg wennen om ineens zonder telefoon, muziek of luxe niks anders te doen dan mediteren. Het gaf echter meteen rust en een veilig gevoel. Dit kwam ook omdat de monnik en de nonnen erg zorgzaam waren. De non maakte iedere ochtend een heerlijke maaltijd!

Dag 3 was zoals verwacht de zwaarste, maar door de hulp van Niels vond ik weer de motivatie om door te gaan. Niels is namelijk niet alleen een leraar, maar ook een vertrouwenspersoon waar je je hart bij kan luchtten op de zware momenten. Hij geeft je een oppepper en kracht als je het nodig hebt.

De dagen daarna leken wel voorbij te vliegen. Het was een echte eyeopener over hoe ik mijn leven leefde. Ik heb leren accepteren dat je niet 24-7 actief en sociaal moet zijn. Tijd voor je zelf nemen en even “Niks” doen is niks mis mee. Ook heb ik geleerd dat een mens niet veel nodig heeft om gelukkig te zijn. Als je maar bij je ademhaling blijft komt alles goed.

Vooral bij thuiskomst merkte ik het effect dat het op me heeft gehad. Ik voel me actiever, gelukkiger en heb het gevoel of ik eindelijk echt mezelf ben en mag zijn. Natuurlijk zijn er nog ups en downs, maar hier ga ik nu beter mee om. Het is nog steeds af en toe moeilijk om ieder dag te mediteren. De reis heeft echter mijn niveau van mediteren zo versterkt dat ik een duidelijk verschil merk tussen of ik wel of niet gemediteerd heb die dag. Als het dan een dag niet lukt om te mediteren, denk ik er toch aan en probeer ik tijdens mijn dagelijkse activiteiten dicht bij mijn ademhaling te blijven.

Al met al kan ik zeggen dat de reis heftig was, maar oprecht het beste wat ik ooit in mijn leven gedaan heb.

Ik raad daarom met heel mijn hart iedereen aan om deze speciale reis te maken en Niels bedankt voor alles!

Jolien

Reageer op dit artikel

Name*

Website

Reactie