Skip links

Yoga

Yoga bij het Inner Mind Center

Yoga bij het Inner Mind Center is een moment voor jezelf. Geef jezelf de aandacht die je verdient, train je lichaam en geest, en kom weer terug in het moment.
Hatha Yoga
Op donderdagavonden om 19:30 kun je meedoen met onze hatha yogalessen. Hatha yoga is binnen het westen een van de bekenste vormen van yoga. Tijdens deze lessen leer je niet alleen je lichaam en ademhaling beheersen. Je leert ook je grenzen kennen en bewaken. Het gaat niet om presteren maar juist om loslaten. Zoek je een niet al te actieve vorm van yoga en ook niet te mild, dan is Hatha yoga de juiste vorm voor jou!
Yin Yoga
Vanaf eind februari kunt je weer mee doen met onze yin yogalessen. Ze worden gegeven op donderdagavond.
Yin Yoga is een zachte en milde yogavorm waarbij de lichaamshoudingen vooral gericht zijn op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Om dit te bereiken blijf je dan ook langer in een yogahouding. In eerste instantie zijn de houdingen bedoeld om langer in de Lotushouding te kunnen blijven mediteren, maar het is vooral fijne lichaamsbeweging voor wie tot rust wil komen en eventueel stramme spieren wil verlengen.
Vinyasa Yoga

Op zondagochtenden om 10:00 kun je onze Vinyasa yogalessen volgen. Het is een dynamische vorm van yoga waarbij verschillende lichaamshoudingen elkaar afwisselen in een flow. De lessen zorgen ervoor dat je stabieler, krachtiger en leniger wordt. Het is daarom ook een perfecte beoefening voor een gezond lichaam. Het is de meest actieve vorm van yoga die we aanbieden en door de goede begeleiding kunnen ook beginners hier prima mee van start gaan.

Heb je lichamelijke klachten?

Heb je lichamelijke problemen en wil je toch starten met yoga? Dat kan. Onze yogadocenten werken samen met onze osteopaten in het centrum en houden rekening met je lichamelijke klachten. Wel raden we aan om bij lichamelijke klachten een keer langs te komen bij een van onze osteopaten zodat zij je klachten kunnen verhelpen. Ook geven zij advies over welke lichamelijke houding je beter wel of juist niet kunt doen. Lees meer over osteopathie…

Yoga en Mindfulness
Bij het Inner Mind Center geloven we dat yoga en mindfulness hand in hand gaan, en elkaar versterken. In oorsprong is yoga de weg naar meditatie. In onze yogalessen kom je tot ontspanning door in beweging te komen. De lessen worden vaak afgesloten met een korte meditatie. Wil je verder op het gebied van meditatie en mindfulness dan kun je bij onze mindfulness-sessies hier alles over leren.
Yoga in een prachtige ruimte!
De yogales wordt gegeven in onze prachtige ruime en lichte zolderzaal. Je kunt gebruik maken van onze yogamatten, bolsters, meditatiekussens, meditatiematten en fleecedekens, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen materiaal mee te nemen.
Meditatie en mindfulness
klankschaal
Kim van den Anker

De yogalessen worden gegeven door Kim van den Anker. Kim beoefent zelf al 15 jaar yoga: Vijnana, Iyengar, Vinyasa, Hatha, en Yin yoga. Ze heeft les gehad van ‘world teachers’ en in Amsterdam bij de Nieuwe Yogaschool…

Lees meer over Kim van den Anker

Fanny Alavoine sees yoga in all its styles & forms, as a tool one can use for self-development, spiritual practice or simply mindful body exercise. With this understanding, creativity, and awareness I would be happy to guide you through the flow of my yoga sequences. Lees meer over Fanny’s achtergrond…

Lees meer over Fanny Alavoine

Elke donderdagavond hatha yoga van 19:30-20:45 uur.

Elk kwartaal is er een inhaalmoment dat aan de deelnemers gecommuniceerd wordt. Als je een abonnement hebt, maar je mist een les door bijv. ziekte of vakantie, dan kun je de les op dit moment inhalen.

Op feestdagen wordt er geen les gegeven.

We hopen binnenkort uit te breiden met een extra les. We houden je via deze pagina op de hoogte!

Het Inner Mind Center Oegstgeest bevindt zich in een mooi historisch gebouw: het oude klooster Duinzigt aan de Rhijngeesterstraatweg 40-D.

In de avond is de ingang op nr. 40 K (middenplein) geopend.

De lessen worden gegeven in de mooie, rustige en lichte zolderzaal, waar ook de mindfulnesstrainingen plaatsvinden.

Je kunt kiezen uit een maandabonnement (via automatische incasso). Je hebt de mogelijkheid om maandelijks op te zeggen (voor het einde van de maand; je abonnement loopt daarna nog 1 maand door). Bekijk de algemene voorwaarden.

Wil je wat flexibeler zijn in het volgen van de lessen, dan kun je kiezen voor een tienrittenkaart. Deze kaart is een half jaar geldig.

Proefles
Gratis
Maandabonnement yoga
€50,00 per maand
Maandabonnement (onbeperkt mindfulness & yoga)
€65,00 per maand
10-rittenkaart (half jaar geldig)
€150,00
Privéles
€60,00

Bekijk hier alle tarieven voor onze lessen.

Aanmelden
× Chat met ons