Skip links

Familieopstellingen

Familieopstellingen

*** DE VOLGENDE OPSTELLING IS OP ZATERDAG 30 NOVEMBER VAN 09:30-12:30 UUR ***

Wanneer je in je leven een probleem ervaart, elke keer tegen dezelfde moeilijkheden of vraagstukken aanloopt of hinderlijke patronen wilt doorbreken, dan is een opstellings-sessie een goed startpunt.

Patronen in het leven

Iedereen maakt deel uit van systemen, gezin, familie, werk, vrienden. In ons leven dragen we onbewust van alles met ons mee. Alles is met elkaar verbonden, iedereen heeft een plek en soms voelt die plek niet lekker aan. Dat kan patronen veroorzaken die je wellicht niet begrijpt. Patronen, gevoelens vanuit onze familielijn, met liefde gedragen, maar niet altijd dienend in het hier en nu. Energie van anderen die je opslokt.

In opstellingen kun je patronen gaan zien, herkennen en doorbreken. Zicht krijgen op jouw pad, zien waar je naar toe gaat. Opstellingen brengen je inzichten, nieuwe perspectieven, geven je een route op je weg naar zichtbaarheid.

Hoe werkt het?

Binnen opstellingen werken we met persoonlijke hulpvragen of thema’s die in het leven voorbij komen door deze zichtbaar te maken en te zoeken naar evenwicht.

Die hulpvragen kunnen bijvoorbeeld zijn: waarom loop je binnen relaties altijd tegen hetzelfde probleem aan? Hoe komt het dat je je telkens uit balans voelt? Waarom loop je steeds vast op je werk?

Representanten

Een opstellingen is een bijzonder fenomeen waarbij gewerkt wordt met representanten (stand-ins). Deze staan in dienst van jou en zullen je zaken laten herinneren. Je kiest representanten uit een groep mensen: iemand die jouw plek inneemt, maar ook kies je mensen die jouw familieleden representeren, die belangrijk zijn voor je vraag. Je kunt ook een thema laten opstellen, zoals je blokkades, je verslaving, je onzekerheid.

Datgene wat tot dan toe onzichtbaar voor je was, ontvouwt zich als een levend schilderij. Op een bepaald moment neem jij je eigen plek in de opstelling in. Op die manier kun je de emoties en gevoelens doorvoelen en laten inwerken.

Praktische informatie

De opstellingen worden gehouden op een dagdeel en er is ruimte voor 2 deelnemers die een vraag/thema in kunnen brengen. Een opstelling duurt ongeveer een uur. Een deelnemer die naar een opstelling komt voor een eigen opstelling, kan ter plekke tevens als representant gevraagd worden in de opstelling van een andere deelnemer.Voor het inbrengen van een vraag is er een keuze om vooraf alvast een gesprek te plannen zodat je na de opstelling een afspraak hebt om hierover na te praten. Wil je alleen een opstelling doen en dat verder op je in laat werken kan dat natuurlijk ook.

Miranda van der Kwaak

Ik ben Miranda van der Kwaak, woon samen in Rijnsburg en werk 21 jaar in jeugdzorg en onderwijs. Hier heb ik met jongeren en hun gezinnen gewerkt en inmiddels ben ik al een paar jaar trainer voor professionals. Ik geef trainingen met betrekking tot…

Lees meer over Miranda van der Kwaak

Zaterdag 30 november van 09:30 – 12:30 uur

Inner Mind Center Oegstgeest – grote meditatiezaal

Vraag inbrengen
2,5 uur
€90,00
Vraag inbrengen + evaluatiegesprek van 1 uur
3,5 uur
€140,00

Bekijk hier alle tarieven voor onze lessen.

Aanmelden
× Chat met ons