Skip links

Donaties

Donaties voor het centrum

Tijdens mijn reizen naar Thailand en het leren over mindfulness ervaar ik hoe heilzaam het is om in het klooster te verblijven samen met de monniken. Doordat iedereen zo vriendelijk en mindful met elkaar omgaat en regelmatig mediteert voel je de rust en vrede op het moment dat je aankomt in de tempel.

Tot nu toe heb ik bij de mensen die ik meenam op retraite veel stress- gerelateerde klachten vanzelf zien verdwijnen doordat ze leren hoe ze met aandacht naar zichzelf kunnen luisteren en zo tot diepe ontspanning komen. Vandaag de dag zien we meer mentale klachten dan ooit en de hinder die mensen hierdoor ervaren is enorm. Het is een maatschappelijk probleem dat een adequate aanpak nodig heeft.

Met een duidelijke visie probeer ik mijn wens te realiseren: een internationaal retraite-/behandelcentrum in Nederland waar mindfulness gecombineerd wordt met effectieve osteopathie-behandelingen, zodat patiënten sneller en op een duurzame manier van mentale en lichamelijke klachten af komen. De effectiviteit van onze behandelingen i.c.m. meditatie heeft zich enorm bewezen. Door de totaalaanpak herstellen patiënten van klachten waar ze al jaren mee kampen. Hiermee onderscheiden we ons van de reguliere aanpak die vaak moeite heeft met het behandelen van chronische klachten.

Het is niet makkelijk om door te groeien naar hetgeen ik voor ogen heb. De winst die ik maak probeer ik zo slim mogelijk te gebruiken om uit te breiden, maar ik merk dat er meer financiële middelen nodig zijn om een volwaardig internationaal retraite-/behandelcentrum op te kunnen zetten.

Uw donatie helpt!

Met uw donatie kunnen we niet alleen blijven werken aan hetgeen dat we voor ogen hebben, maar we helpen ook patienten die te weinig financiele middelen hebben zodat ze toch gebruik kunnen maken van onze behandelingen en trainingen. Onderaan de pagina ziet u welk bedrag er tot nu toe is gedoneerd en waarvoor het geld is ingezet.

Waarom de combinatie met retraites

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het volgen van een retraite voor de meest blijvende veranderingen zorgt in ons brein. Hersenscans en andere onderzoeken laten zien dat mensen minder gevoelig zijn voor angst en stress en daarnaast ziet men dat het gevoel voor compassie wordt gestimuleerd. Mensen worden minder egocentrisch met als gevolg meer mededogen en inlevingsgevoel voor hun naasten. Ze helpen dus niet alleen zichzelf maar ook anderen. Meditatie en mindfulness transformeren haat in liefde, stress in kalmte, en verwardheid in gelijkmoedigheid.

Ieder jaar dat ik op retraite ga, ervaar ik dat telkens weer. Als ik terug kom voel ik me gezonder en meer tevreden en dit zijn blijvende effecten. Op gezondheidsvlak heeft het mij letterlijk gered van jarenlang ziek zijn. Ik ben daarom enorm dankbaar voor alles wat de boeddhistische monniken mij de afgelopen jaren hebben geleerd. Dat wat ik zelf heb kunnen leren en ervaren gun ik ook een ander en daarom zet ik mezelf 100% in om die kennis te verspreiden.

We streven ernaar dat mensen van over de hele wereld bij ons kunnen verblijven. Ze gaan vroeg naar bed, krijgen een heerlijke maaltijd en gaan intensief aan de slag met zichzelf. Ze onthaasten, zorgen beter voor zichzelf en tegelijkertijd ondersteunen onze behandelingen hun proces waardoor ze gezonder en vitaler de deur uitgaan.

“May I be generous and helpful”

Dana is een Palinees woord dat verschillende betekenissen kent: geven, donatie, vrijgevigheid of ruimhartigheid. We kunnen hierbij onderscheid maken tussen het schenken van geld en goederen, het vrijwillig verrichten van werkzaamheden en het vrijwillig geven van kennis en onderwijs van de Boeddha aan anderen.

Geven (dana), mits met de juiste intentie en zonder verwachtingen, helpt de geest te bevrijden van hebzucht en egoïsme. Zoals alle goede daden, zal de daad van het geven ons in de toekomst geluk brengen.

Waar wordt het geld voor gebruikt
  • 1. Het kunnen aanbieden van een grotere meditatieruimte;
  • 2. Het kunnen aanbieden van retraites op donatiebasis;
  • 3. Het creëeren van een slaapzaal/slaapplekken voor retraitedeelnemers;
  • 4. Het kunnen aanbieden van vrijwilligerswerk;
  • 5. Het helpen van patiënten die onze behandelingen niet kunnen betalen vanwege hun ziekte of aandoening.

Ontvangen donaties sinds 2019

Donatiesaldo

Aantal geholpen patienten: 1  (reviews volgen)
Uw donatie is welkom!

U kunt op de volgende manieren uw bijdrage aan het Inner Mind Center overmaken:

1. U bent welkom op ons centrum om uw bijdrage contant te doneren.

2. U kunt u donatie overmaken per bank. Klik op “doneer uw bijdrage”.

Doneer uw bijdrage
Niels de Stürler Boekwijt
Niels de Stürler Boekwijt, oprichter van het Inner Mind Center

Niels de Stürler Boekwijt is in 2007 afgestudeerd als fysiotherapeut in Leiden. Kort na zijn opleiding wilde hij zijn kennis en vaardigheden uitbreiden en daarom is hij in 2008 begonnen aan de 6-jarige opleiding Osteopathische Geneeskunde…

Lees meer over Niels de Stürler Boekwijt
Accountantsverklaring

Als financiële huisarts van het Inner Mind Center zie ik erop toe dat alle donaties worden gereserveerd voor het beoogde doel: het realiseren van een retraitecentrum.

Paul Jansen – Planning Vision

Paul Jansen
× Chat met ons