Skip links

Revalidatietraject

Revalidatietraject

Patiënten komen bij ons revalideren vanwege hun (hevige) langdurige lichamelijke of mentale klachten. Vaak na een lange zoektocht en veel dingen te hebben geprobeerd, merken ze dat ze met ons revalidatieprogramma nog heel veel, zo niet volledig, kunnen herstellen. Onze revalidatieprogramma’s zijn altijd op maat en worden na een uitgebreide intake opgesteld om tot het beste resultaat te komen.
Duurzame oplossing

Het IMC is een centrum waar patiënten met lichamelijke en mentale klachten behandeld kunnen worden. Naast het behandelen van de klachten maken wij patiënten bewust van de onderliggende verbanden die hun klacht(en) veroorzaken. Ook wordt er advies gegeven op het gebied van voeding en levensstijl en indien nodig geven we lichamelijke oefeningen mee.

Therapeuten

Onze therapeuten (osteopaten, mindfulness trainers en voedingsdeskundigen) hebben gekwalificeerde opleidingen doorlopen wat zorgt voor kwaliteit en deskundigheid. Weten waar grenzen liggen en het streven naar een multidisciplinaire aanpak zorgen voor een adequate behandeling. Mochten wij niet in staat zijn uw klachten te verhelpen, dan signaleren wij dit snel en verwijzen wij u door naar een andere behandelaar of specialist.

Preventie

Nadat werknemers van hun klachten zijn hersteld, komt 80% terug voor een halfjaarlijkse preventieve behandeling. De preventieve behandelingen zorgen er enerzijds voor dat de behandelde klachten niet terugkomen en anderzijds dat nieuwe klachten minder snel ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat patiënten die regelmatig een osteopaat bezoeken ongeveer de helft minder zorgkosten kwijt zijn aan geneesmiddelen, materialen, medicijnkosten en ziekenhuisuitgaven.

Revalidatieprogramma

Wij vinden het belangrijk dat onze interventies doelgericht ingezet worden en daarom wordt elke vorm van therapie of training op maat ingezet. Na ons intake proberen we een realistisch realistisch revalidatieprogramma op te stellen met haalbare behandeldoelstellingen. Uiteraard zijn alle doelstellingen gebaseerd op een prognose en kunnen deze bijgesteld worden gedurende het behandeltraject.

Weten waar je aan toe bent

Tijdens het opstellen van het behandelprogramma worden niet alleen hoofd- en sub behandeldoelen opgesteld, maar ook de interventies die worden ingezet, het aantal consultaties, en de  tijdlijn waarin de doelen behaald moeten worden.  Zo weet je precies wat je kunt verwachten en waar je aan toe bent.

Bij welke klachten/aandoeningen?

Ondersteuning bij chronische aandoeningen

Mentale en fysieke klachten

Verzwakte conditie

Ondersteuning bij kanker

Bi-polaire stoornis

Burn-out

Depressies

Na operatie

Rouwverwerking

Voorkomen van ziekte

Aanmelding

Aanmelden voor een revalidatietraject kan hier. Vul je je gegevens in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. Heb je nog vragen of wil je eerst je situatie bespreken? Mail dan naar info@innermindcenter.com of bel ons op 06 – 22 70 66 07.

× Chat met ons