Skip links

Voedingsadvies

Voeding

Voeding speelt een belangrijke rol als het gaat om onze gezondheid. We bouwen ons hele lichaam op met hetgeen dat we eten en drinken. Het is daarom belangrijk dat we de juiste voeding tot ons nemen om gezond te blijven.
Gezonde voeding is belangrijk

Met een goede gezondheid kunnen we alle dingen doen waar we gelukkig van worden. Verzorgen we ons lichaam niet op de juiste manier dan beïnvloedt dit onze gezondheid in negatieve zin. Heel veel ziektes ontstaan doordat we niet op de juiste manier met ons lichaam omgaan. Voeding is een belangrijke factor.

Symptomen bij een ongezond voedingspatroon

We kunnen voor een lange tijd een ongezond voedingspatroon hebben zonder dit door te hebben. De eerste symptomen zijn lang niet zo duidelijk (denk aan vermoeid opstaan, fluctuaties in energie etc.), symptomen waar we snel aan wennen en waarvan we denken dat ze normaal zijn. Dit zijn de eerste verschijnselen waar we vaak niks aan doen omdat ze niet ernstig zijn. Na een langere tijd zal ongezonde voeding een nadelig effect hebben op onze gezondheid. Klachten die vaak ontstaan zijn vermoeidheid, fluctuaties in energie, een opgezette of pijnlijke buik, obstipatie, veranderde stoelgang, een verminderde weerstand etc. en in een vergevorderd stadium kan een ongezond voedingspatroon zelfs leiden tot o.a. diabetes, een hoge bloeddruk, verhoogde cholesterol, psychische klachten, hart- en vaatproblemen.

Voedingsadvies

Ieder mens is anders en een standaard voedingsadvies is dan ook niet te geven. Wij kijken naar uw lichaamsbouw, leefstijl, levensfase, eventuele ziektes en klachten en we onderzoeken het lichaam. We voelen aan de beweeglijkheid van de organen of u mogelijk een ander voedingspatroon kunt gebruiken.

Veel van onze patiënten merken al na korte tijd dat hun gezondheid zich in positieve zin ontwikkelt en dat zij meer energie krijgen wanneer ze het voedingsadvies goed opvolgen.

Vergoeding van het voedingsadvies valt onder het osteopathisch consult.

Indien nodig verwijzen wij door voor nader onderzoek (ontlastingsonderzoek, bloedonderzoek, mesologie, etc.).

Wij geven voedingsadvies bij bijvoorbeeld:

Allergieën of intoleranties

Opgeblazen gevoel

Obstipatie

Brijige ontlasting/diarree

Prikkelbare Darmsyndroom (PDS)

Ondergewicht of overgewicht

Maag-, darm- en leverklachten

Diabetes

Eetstoornissen

× Chat met ons