Skip links

Voedingsadvies

Voedingsadvies

Gezonde voeding is belangrijk

Met een goede gezondheid voelen we ons energiek, zitten we lekker in ons vel en kunnen we goed functioneren. Met deze energie kunnen we alle dingen doen waar we gelukkig van worden. Voeding speelt daarin een essentiële rol. We bouwen ons lichaam op met hetgeen dat we eten en drinken. Het is daarom belangrijk dat we de juiste voeding tot ons nemen om gezond te blijven.

Symptomen bij een ongezond voedingspatroon

Een ongezond voedingspatroon kan ons zowel fysiek als mentaal in negatieve zin beïnvloeden. Denk aan vermoeidheidsklachten, fluctuaties in energie, opgezette buik, neerslachtigheid, veranderende stoelgang en verminderde weerstand. Passen we ons voeding niet aan, dan kan dat op den duur zelfs leiden tot o.a. diabetes, een hoge bloeddruk, verhoogde cholesterol, hart- en vaatproblemen of psychische klachten.

Orthomoleculair voedingsadvies

Wat is nou precies gezonde voeding? Wat kun je beter wel of juist beter niet eten? In welke samenstelling en welke hoeveelheden? Of op welk tijdstip? Dit is niet voor iedereen hetzelfde. Een orthomoleculair therapeut leert jou welke voedingsstoffen jouw lichaam specifiek nodig heeft, en welk voedingspatroon het beste bij jou past. Het resultaat is een voedingsadvies op maat dat naadloos aansluit bij jouw lichaam, levensfase en leefstijl. Het persoonlijk advies zal waar nodig aangevuld worden met voedingssupplementen afgestemd op de behoefte. Daarnaast werkt een orthomoleculair therapeut ook in op de leefstijl, mindset en bewegingspatroon.

 

Meer weten? Onze orthomoleculair therapeut Barbara la Grand helpt je graag verder.

Wij geven voedingsadvies bij bijvoorbeeld:

Allergieën of intoleranties

Opgeblazen gevoel

Obstipatie

Brijige ontlasting/diarree

Prikkelbare Darmsyndroom (PDS)

Ondergewicht of overgewicht

Maag-, darm- en leverklachten

Diabetes

Eetstoornissen

× Chat met ons