Skip links

Osteopathie voor kinderen en baby’s

Osteopathie voor kinderen en baby’s

Kinderen en baby’s kunnen net als volwassenen bij veel klachten geholpen worden door de osteopaat. Doorgaans verloopt de ontwikkeling en groei van een kind zonder problemen, maar in sommige gevallen kan het kind wat hulp gebruiken.
Hoe behandelt de osteopaat jouw baby of kind?

Osteopathie is een veilige behandelmethode voor je baby of kind. Het onderzoek is pijnloos en wordt uitgevoerd met de handen. Tijdens een uitgebreid lichamelijk onderzoek wordt gekeken welk bewegingsverlies in het lichaam leidt tot de klacht. De osteopaat zal met zachte handgrepen de lichaamsweefsels één voor één weer beweeglijk maken. Meestal voelt de behandeling prettig aan. Baby’s en kinderen worden hierbij niet gemanipuleerd.

Hoe vaak moet ik met mijn baby of kind naar de osteopaat?

Als het onderzoek is afgerond, bespreekt de osteopaat wat hij of zij heeft opgemerkt en stelt hij een behandelplan op. De behandeling zal in één of enkele consulten worden uitgevoerd. Na de behandeling duurt het vaak een paar weken voor een volgende afspraak: het zelfherstellend vermogen van het lichaam moet zijn werk doen en het lichaam heeft tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen.

Osteopathie bij baby’s en kinderen wordt steeds vaker toegepast, omdat we zien dat veel voorkomende kinderklachten op een vriendelijke en doeltreffende manier verholpen worden.

Vanaf hoeveel weken kan ik met mijn baby naar de osteopaat?

Heeft jouw baby een voorkeurshouding? Last van refluxklachten? Slaapt je kindje niet goed of heeft het andere klachten? Natuurlijk wil je je kindje zo snel mogelijk helpen. Onze osteopaten hebben veel ervaring met het behandelen van baby’s. Zelfs als je kindje pas een week oud is, kun je bij ons terecht.

Klantervaringen baby-osteopathie

Veel ouders hebben hun positieve ervaring met osteopathie bij hun baby of kindje met ons gedeeld. Lees hier wat zij van de behandelingen vonden!

Osteopathie helpt bij
  • Scoliose (scheve rug)
  • Kaakproblemen
  • Overgewicht
  • Keel-, neus- en oorproblemen
  • Hoofdpijn
Osteopathie behandeling bij baby's en kinderen
Osteopathie behandeling bij baby's en kinderen
Osteopathie behandeling bij baby's en kinderen
Osteopathie behandeling bij baby's en kinderen
× Chat met ons