Skip links

Hypnotherapie

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van therapie die de laatste jaren aan bekendheid en populariteit wint. Dit komt waarschijnlijk doordat hypnotherapie niet werkt via de ratio maar zicht richt op een ander deel van ons bewustzijn, het ‘onbewuste’ genoemd. Dit deel bevat onze (vroege) jeugdherinneringen, trauma’s en programmeringen.

Aan de andere kant is het onbewuste ook een bron van creativiteit en levensvreugde. Het is voor ons bewuste brein erg lastig om contact te maken met dit deel, maar via hypnotherapie is dit wel goed mogelijk. Dit stelt ons in staat om de bron van bepaalde (gedrags)patronen, angsten of verslavingen op te zoeken. Dit bewustwordingsproces werkt vaak an sich al genezend. Daarnaast kun je positieve suggesties aanrijken en hiermee het zelfvertrouwen en zelfhelend vermogen versterken. Dit maakt hypnotherapie een mooie aanvulling op (en soms vervanging van) cognitieve gedragstherapie en andere gesprekstherapieën.

Hoe werkt hypnose?

Hypnose is een natuurlijke, ontspannen bewustzijnstoestand. Het is te vergelijken met de toestand waarin je brein verkeert als je opgaat in een film of wanneer je je diep ontspant, bijvoorbeeld tijdens een meditatie. Deze toestand kun je zelf opwekken of met behulp van een therapeut. De vorm die ik gebruik wordt RTT genoemd, wat staat voor ‘Rapid Transformational Therapy’. Bij RTT wordt hypnotherapie gecombineerd met psychotherapie, NLP en neurowetenschap. Deze vorm van therapie is erop gericht om in een relatief korte tijd de oorsprong van bepaalde patronen op te sporen en te transformeren.

Waar kun je RTT bij gebruiken?

RTT is vooral waardevol wanneer je veranderingen wenst te maken in je leven maar je merkt dat je jezelf als het ware in de weg zit. Dit kan het geval zijn bij:

Verslavingen

Irrationele angsten

Somberheid/neerslachtigheid

Een gebrek aan daadkracht of zelfvertrouwen

Lichamelijke klachten zonder aantoonbare medische oorsprong (of als aanvulling op een medisch traject)

Voorafgaand aan de hypnose hebben we een intake om de klachten te bespreken en het proces van hypnose verder toe te lichten, zodat je ontspannen en vol vertrouwen in de kracht van je eigen brein aan de sessie kunt beginnen.

De sessie kan ook online plaatsvinden.

Aanmelding

Aanmelden voor hypnotherapie kan via onze online agenda. Heb je nog vragen of wil je eerst je situatie bespreken? Mail dan naar info@innermindcenter.com of bel ons op 06 – 22 70 66 07.

× Chat met ons