Skip links

Hoe gaan wij te werk?

U heeft klachten

Heeft u klachten en wilt u bij ons geholpen worden dan kunt u hier lezen hoe we stap voor stap te werk gaan om uw klachten zo goed mogelijk te verhelpen.

Stap 1
Onderzoek en intake

De meeste patiënten komen binnen met lichamelijke of mentale klachten. Wanneer u bij ons nog geen onderzoek heeft gehad is het nog onbekend wat u nodig heeft om te herstellen. In ons centrum kun je de osteopaten vergelijken met de huisarts. Het eerste consult start daarom ook met de osteopaat. Door de uitgebreide intake en het osteopathisch onderzoek krijgen we een helder beeld over wat er aan de hand is en hoe we uw klachten het beste kunnen behandelen.

Stap 2
Behandelplan

De osteopaat stelt samen met u het behandelplan samen. Er wordt nauwkeurig gekeken welke behandelingen u nodig heeft.

Stap 3
Evaluatie

Gedurende het behandeltraject wordt u nauwlettend in de gaten gehouden en tijdens ieder consult wordt bijgehouden wat de behandelresultaten zijn. De collega’s van het Inner Mind Center hebben regelmatig intercollegiaal overleg om de behandelingen goed af te kunnen stemmen.

Stap 4
Afronding

Nadat u bent herstelt van uw klachten blijft u eens in het half jaar onder behandeling. Dit doen we om recidieven te voorkomen en om uw algehele gezondheid zo optimaal mogelijk te houden.

Maak direct online een afspraak met één van onze osteopaten
Maak een afspraak

U heeft geen klachten

Wilt u een begeleidingstraject dan kunnen wij u stap voor stap helpen naar een betere mentale en fysieke gezondheid. U hoeft hiervoor geen klachten te hebben!

Stap 1
Begeleidingstraject

Wilt u zich gewoon aanmelden voor een van onze lessen zonder een begeleidingstraject dan kunt u zich direct aanmelden zonder iets extra’s te doen.

U wilt werken aan uw gezondheid en wilt hier professionele begeleiding bij. Het begeleidingstraject begint bij ons met een osteopathisch consult. Door een uitgebreid onderzoek en intakegesprek krijgen we een goed beeld over uw huidige conditie.

Stap 2
Begeleidingsplan

De osteopaat stelt samen met u het begeleidingsplan op. Er wordt nauwkeurig gekeken, aan de hand van onze onderzoeksbevindingen, welke trainingen of lessen u nodig heeft om mentaal en fysiek fitter te worden.

Stap 3
De training

Wij vinden het erg belangrijk dat u het vooral leuk vindt om bij ons aan de slag te gaan. Samen met uw osteopaat heeft u daarom een plan gemaakt dat bij u past. Het traject kan bestaan uit bijvoorbeeld yogalessen, mindfulness, personal training of een van de andere lessen.

Stap 4
Evaluatie

Tijdens uw tweede osteopathieconsult evalueert u samen met uw osteopaat hoe het gaat. We kijken naar uw progressie en houden het trainingsproces in de gaten. Zo nodig hebben wij intercollegiaal overleg met de trainers zodat zij op de hoogte zijn van alle aandachtspunten.

Maak direct online een afspraak met één van onze osteopaten
Maak een afspraak

* Schrijf bij ‘opmerkingen’ dat het gaat om een begeleidingstraject.

× Chat met ons