Skip links

Fysiotherapie

Fysiotherapie bij het Inner Mind Center

Het Inner Mind Center werkt samen met Lennard Knol van Arena Fysio.

Lennard heeft al 20 jaar ervaring als fysiotherapeut en sportfysiotherapeut en weet als geen ander wat de beste begeleiding is bij (sport)blessures en orthopedische revalidaties.

 

Als mede-eigenaar van ArenaFysio wil hij de best mogelijke fysiotherapeutische zorg leveren op de locaties in Amsterdam en Oegstgeest. Dit doet hij samen met een team van zeer gedreven en gemotiveerde fysio-experts.

 

Benieuwd wat er allemaal mogelijk is?
Over Lennard Knol van Arena Fysio

Lennard is in 2005 afgestudeerd als fysiotherapeut en al ruim 20 jaar bezig om mensen te helpen met het verbeteren van hun lichamelijke gezondheid. Als militair bij Defensie heeft hij ervaren tot hoe ver je kunt gaan en dat lichamelijke grenzen vooral worden opgelegd en bepaald door je eigen gedachten. Later tijdens zijn opleiding tot fysiotherapeut waar hij naast zijn studie werkzaam was als medisch fitness docent, kwam het samen. Hij zag bij zijn cliënten wat er lichamelijk allemaal mogelijk was en dat de juiste training en de juiste coaching het beste resultaat geeft.

Sportfysiotherapie en revalidatietherapie

De opleiding tot sportfysiotherapeut in 2008 was een logisch vervolg. Hier leerde Lennard nog dieper in te gaan op het behandelen van (sport)blessures en met name wat er allemaal komt kijken bij een succesvolle orthopedische revalidatie van schouder, heup of knieoperaties. Vanaf het eerste moment na de operatie tot aan een succesvol rentree op het sportveld.

 

Na een aantal jaar te hebben gewerkt met heel veel verschillende mensen van (top)sporters tot 80 plussers heeft Lennard veel ervaring opgedaan in het vak en geleerd wat de verschillende oorzaken kunnen zijn achter de klachten. Pijn is namelijk vaak een signaal van het lichaam om iets te veranderen of aan te passen en hoeft niet altijd de oorzaak te zijn van het probleem.

Osteopaat in opleiding

Om zijn cliënten nog beter te kunnen helpen is Lennard in 2017 de opleiding osteopathie gestart waar hij leert om nog dieper en verder te kijken naar de oorzaken van een lichamelijk probleem. Hier leert hij om het lichaam te zien als 1 bewegend systeem waarin alles met elkaar verbonden is en alles elkaar beïnvloedt. Zo kan het zijn dat een enkelklacht uit het verleden verantwoordelijk is voor een schouderklacht van nu en andersom. En zo zijn er nog talloze voorbeelden in de praktijk mogelijk.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie aanvragen?
× Chat met ons