Skip links

Ervaringen

Binnen het Inner Mind Center streven we altijd naar de hoogste kwaliteit. We zijn daarom ook blij als onze patiënten tevreden zijn over ons werk. Lees hieronder meer over hun ervaringen.

Lees hieronder meer over de ervaringen van onze patiënten.

Inner Mind Center icoon
Barbara
Retraite-ochtend in Thailand, 23-04-2019
“Er was alleen het hier en nu, met ademhaling en rust.”

“Tijdens onze bijzondere reis met Sabaaydi Opleidingen kregen we te horen dat we een speciale dag zouden gaan ervaren: een mindfulnessdag in Thailand georganiseerd door het Inner Mind Center. (Locatie: Peace Garden in Chiang Mai).

13 januari 2019 was het zover: met een beetje spanning maar ook met veel nieuwsgierigheid begonnen we aan ons avontuur.

Het warme ontvangst bracht gelijk een sfeer van rust.

We begonnen de dag met de uitleg van de monnik over het programma en wat basistechnieken: de ochtend zou starten met 2,5 uur meditatie en in de middag zouden we zowel een loopmeditatie (1 uur) als een stameditatie/ zitmeditatie (1 uur) gaan doen.

Van tevoren kwamen er gedachten op: ‘zou dit niet te lang zijn’, ‘zou ik dit fysiek aan kunnen om zo lang te mediteren’, en ‘stel dat ik naar de wc moet’.

Maar tijdens de meditatie vielen deze gedachten compleet weg; het bleek de ‘monkey mind’ te zijn die steeds weer terug naar ‘mother’ gebracht mocht worden.

Op een gegeven moment viel het besef van tijd weg: er was alleen het hier en nu, met ademhaling en rust (‘home’).

En het bijzondere was toen de 2,5 uur aan het eind van de ochtend voorbij waren, dat ik dacht ‘NU al?’.

De belangrijkste les die ik bij deze meditatiedag heb ervaren is om steeds terug te gaan naar nu: en dit bleek mijn belangrijkste training te zijn om in april de marathon van Rotterdam te kunnen rennen. Door niet bezig te zijn met de volgende kilometer of de finish, maar om steeds terug te gaan naar het nu en de focus terug te brengen op mijn ademhaling.
De meditatiedag was een onvergetelijke ervaring die in mijn dagelijkse leven een diepe betekenis heeft gegeven.

Bedankt voor deze bijzondere dag!”

Inner Mind Center icoon
Mercedes
Osteopathie, Oegstgeest, 03-03-2019
“Ik voelde me eindelijk waardig behandeld”

“Ik ben door Wim Jans D.O.-(M)RO behandeld in Warmond. Wat ik heel fijn vond aan Wim was dat hij alles uitlegde en mij deelgenoot maakte van de weg naar herstel waardoor ik me waardig behandeld voelde. Bij huisartsen heb ik het gevoel dat ik niet gehoord wordt of dat ik met een kluitje in het riet wordt gestuurd. Waarschijnlijk omdat ze niet weten wat ze moeten met bepaalde klachten maar geef dat dan toe i.p.v. te doen alsof je het wel weet of alsof er geen oplossing zou zijn.

Wim is jong, buitengewoon kundig, gepassioneerd en kan je van alles vertellen over je lichaam en zijn werking. Heel leerzaam als je er voor open staat en je kunt dan zelf ook bijdragen aan je herstel door nieuwe inzichten die hij aanreikt. Het wordt dan meer een samenwerking tussen therapeut en cliënt en dat vind ik nodig en geweldig. Niemand weet beter wat je voelt dan jij zelf. Dat vergeten huisartsen nog wel eens. Wim niet, hij luistert, voelt mee, behandelt en deelt info met je waar je wat mee kunt.”

Inner Mind Center icoon
Maartje
Inner Mind Training, Oegstgeest, 15-01-2019
“Mijn transformatie is overduidelijk!”

“Ik ben één van de vele mensen die de weg kwijtraakte en keihard afstevende op een burn-out. Ik had lichamelijke klachten en ging ondanks alle signalen gewoon door totdat het eigenlijk niet meer ging en ik (gelukkig tijdiger dan vele anderen) mijn conclusies trok.

Al enige tijd volgde ik via mijn werk af en toe meditatielessen gegeven door Niels. Maar af en toe is niet voldoende als je echt tot diepe inzichten wilt komen en iets wilt veranderen in je (manier van) leven. Ik wilde lichamelijk beter worden én daarnaast mentaal weerbaarder worden om te zorgen dat ik niet nogmaals in eenzelfde situatie zou belanden.

Daarom heb ik eind 2017 gekozen voor het Inner Mind (IM) – traject, een combinatie van Osteopathie en intensieve IM-training/meditatie, dit laatste heb ik zelfs 18 weken lang gevolgd. Lange tijd dacht ik dat ik door lichamelijke klachten en mijn verantwoordelijkheidsgevoel overspannen geraakt was. Maar tijdens de IM-training kwam het inzicht dat ik ook mentaal/geestelijk enorm verzaakt had en dat dit ook enorme invloed had op mijn lichamelijke klachten.

Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn omgeving was mijn transformatie overduidelijk. Nu een jaar later pluk ik nog steeds de vruchten van dit traject door nog steeds dagelijks gebruik te maken van datgene wat ik geleerd heb. Hierdoor is het IM-traject de start van een duurzame verandering geworden. Ik heb mijn (naderende) burn-out aangegrepen om een betere versie van mezelf te worden. Mijn eeuwige dank gaat naar mijn werkgever die mij deze mogelijkheid geboden heeft en Niels die mij in dit traject begeleid en behandeld heeft.”

Inner Mind Center icoon
Fred
Osteopathie bij rugproblemen en nekhernia, Oegstgeest, 23-11-2018
“Maar het werkt! De klachten verdwijnen of verminderen drastisch.”

“Ik ben inmiddels een jaar of vier onder behandeling bij het IMCV voor diverse klachten, met name voor rugproblemen en een nekhernia. Gemiddeld kom ik een keer per twee maanden bij Wouter of zijn collega’s Niels en Esther. Soms is een intensievere behandeling nodig en is de frequentie wat hoger. Mijn ervaringen zijn zeer positief: de klachten verdwijnen of verminderen drastisch.

De laatste tijd word ik uitsluitend behandeld door Wouter en dat bevalt prima: hij neemt grondig notie van de klachten, maar ook van aanverwante zaken. Dat laatste vind ik het grote voordeel van osteopathie. Een huisarts of fysiotherapeut behandelt meestal simpelweg de klacht, maar zoekt/kijkt onvoldoende naar waar de klacht vandaan komt. In het begin was het wel eens een rare ervaring om voor rugklachten juist niet op die plekken te worden behandeld! Maar het werkt! Ik kan Wouter van harte aanbevelen. Naast een goede osteopaat is hij vriendelijk en prettig in de omgang”

Osteopathie bij voorkeurshouding baby
Aneta & Jeroen
Osteopathie bij baby met voorkeurshouding, Oegstgeest, 30-10-2018
“A gentle approach for your baby.”

“We flew over from Poland for a treatment at IMCV for our 3-month old son Joachim. Our son was born slightly asymmetrical, which caused a preferential posture and slight problems with his neck and spine. Unfortunately, in the Trójmiasto region of Poland there aren’t any osteopaths with experience in treating infants.

A treatment by Niels de Stürler Boekwijt from IMCV was recommended to us. In our experience Niels is an expert osteopath with a professional and gentle approach. His involvement in the well-being of our son and his clear way of communicating made us reassure that our son was in good hands.

Already after the first treatment we could see a huge change in our son’s body posture. After a couple more treatments, the preferential posture has totally disappeared. Our son is now able to move freely to both the left and right and the treatment has made a positive impact on his mood and sleeping behavior. It even feels like our family is now better balanced!

Even though your new-born son or daughter is still so young and sensitive, the best thing you can do for both your baby and yourself is to find expert treatment by Niels de Stürler Boekwijt from IMCV. Thank you Niels!”

Inner Mind Center icoon
Arno
Osteopathie bij Prikkelbaardarmsyndroom (PDS), Leiden, 11-08-2017
“Na vijf jaar lang zoeken heb ik eindelijk een oplossing gevonden.”

“Vijf jaar geleden werd ik voor het eerst geconfronteerd met nek- en rugklachten met als gevolg dat ik slecht kon slapen (was extreem vermoeid in deze jaren). Ik ben vervolgens in een draairad van diverse behandeling geland. Het begon met fysiotherapie toen osteopathie, orthomanuele therapie, bloedonderzoeken, orthopeed, MRI rugwervels, darmonderzoeken etc. en geen van de onderzoeken leidde tot een oplossing voor mijn klachten.

Na de diagnose van de darmarts dat ik een prikkelbare darm had en daar “maar mee moest leven” ben ik uiteindelijk bij Niels terecht gekomen. Hij luisterde naar het verhaal en kon dit vertalen naar de impact op het lichaam. Vanaf de eerste behandeling i.c.m. gluten- & lactosevrij dieet ging ik mij beter voelen en durf ik mezelf nu na een periode van 5 jaar eindelijk weer fit te noemen! Ik raad het iedereen met vage klachten aan om een goede osteopaat op te zoeken en Niels is dit zeker!”

Inner Mind Center icoon
Zoë
Osteopathie bij darmklachten, Leiden, 16-09-2016
“Na 5 jaar eindelijk weer de oude”

“Ik heb altijd al als klein kind last gehad van me darmen en die klachten werden naarmate ik ouder werd alleen maar erger en erger. Uiteindelijk toch maar besloten om naar de dokter te gaan en hier begon de drama zich pas echt af te spelen. In de eerste instantie heb ik heel veel verschillende medicatie gebruikt om te kijken of het zou helpen, maar natuurlijk werd het er erger door.

Vervolgens werd ik van het kastje naar de muur gestuurd en nooit had iemand mij aangeraden om naar een osteopaat te gaan omdat ze allemaal ervan waren overtuigd dat ik gewoon wat luie darmen had en PDS (prikkelbare darmsyndroom). Ik had me erbij neergelegd en ging kijken of het met aanpassingen in mijn voeding beter zou gaan. Het hielp een beetje maar de klachten bleven komen. Op een normale manier naar de wc gaan zat er niet in en het beheerste me leven zo erg dat ik er klaar mee was.

Sporten was niet meer leuk, een avondje uiteten leverde alleen maar stress op en ik was constant moe en had het gevoel (zo zag het er ook uit) als of ik zwanger was. Toch maar weer naar de dokter en duidelijk aangegeven dat ik geen medicatie wilde maar een oplossing. Toen vertelde mijn dokter over osteopathie en verwees mij door naar het IMCV waar ik door Niels werd behandeld. Hij zag al meteen wat er mis was en al na de eerste behandeling voelde ik me een ander mens. Hij had mij ook geadviseerd om een voedsel intolerantietest te doen omdat hij toch wel vermoede dat mijn darmen erg geïrriteerd raakte door de voeding die ik at.

Nadat ik die voedingsmiddelen vrijwel compleet uit mijn dieet haalde en nog 2 vervolgafspraken had gemaakt waren al mijn klachten verdwenen! Nu zijn we een paar maanden verder en ik ben hem onwijs dankbaar. Eindelijk geen klachten meer, geen zwangere buik meer, de wc beheerst me leven niet meer en ik kan weer genieten van een maaltijd zonder bang te zijn dat me darmen er heftig op zullen reageren.Osteopathie was voor mij de oplossing, al mijn klachten zijn verdwenen en dat zonder medicatie!”

Inner Mind Center icoon
Barbara
Osteopathie bij darmklachten en depressies, Leiden, 03-04-2015
“Ik voel me een ander mens.”

“Hier gekomen met darmklachten, die al jaren bestonden en waarvoor ik medicatie had. Dit werkte onvoldoende en besloot verder te zoeken en ben zodoende ik terecht gekomen bij Niels met de hulpvraag: kan je mij van mijn darmklachten en depressies afhelpen?

Ik ben inmiddels vijf keer behandeld in een half jaar tijd en de klachten zijn zo goed als verdwenen. Ik heb mijn medicatie gestopt. Ik voel me letterlijk weer beter in mijn vel. Jammer dat ik niet eerder bij Niels onder behandeling ben gekomen.
Ik heb veel aan het voedingsadvies dat ik heb gekregen tijdens de behandelingen en voel me een ander mens. Hiep hiep hoi.

Dank je wel, geweldig!”

× Chat met ons