Skip links

Coaching

Coaching

Een goede coach leert je om te gaan met uitdagingen en obstakels die in de weg staan van wat je graag wil in het leven. Het aangereikt krijgen van tools om problemen te kunnen overwinnen en het krijgen van inzicht in hoe sommigen obstakels ontstaan, spelen een essentiële rol tijdens het begeleidingstraject. Door onze integrale aanpak kunnen we je vaak sneller en adequater helpen bij je hulpvraag. Wat zich psychisch uit is altijd terug te vinden in ons lichaam in de vorm van dysfuncties en visa versa. Het lichaam en de psyche zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het gaat er dan ook met name om waar we bij jou het beste kunnen beginnen om je te kunnen helpen. Begint dat met een goed gesprek of kunnen we beter eerst iets doen aan bijvoorbeeld de gezondheid van de darmen die enorm veel invloed heeft op onze gemoedstoestand. M.a.w. een behandeltraject moet altijd op het individu afgestemd worden en daarom werken we samen met verschillende disciplines.

Intake en begeleidingstraject

De begeleiding begint met een uitgebreide intake waarin we jouw hulpvraag centraal plaatsen. Vervolgens bespreken we hoe we jou het beste kunnen helpen en welke interventies we daarvoor kunnen gebruiken. Na ieder gesprek heb je niet alleen meer inzicht gekregen in de problemen waarmee je kampt, maar krijg je ook specifieke opdrachten mee zodat er ook echt een integratie plaatsvindt van het geleerde. De keer daarop wordt dit dan weer besproken en gekeken naar vervolgstappen.

Gemiddeld aantal sessies

Een gemiddeld begeleidingstraject duurt zo’n 6 maanden waarin we werken aan een stevig fundament. Tijdens de eerste 2 maanden zal er om de twee weken een afspraak gepland worden en daarna om de maand. Met zo’n acht gesprekken, afhankelijk van iemands persoonlijke situatie en wensen, zijn de meeste mensen al een heel stuk geholpen.

Preventie

De frequentie van de gesprekken neemt aan het einde van het begeleidingstraject af. De meeste cliënten vinden het fijn om na afloop eens in het half jaar terug te komen om te kijken hoe het dan gaat. Uit ervaring zien we dat veranderingen in bijvoorbeeld leefstijl tijd kosten en dat preventieve coachingsessies daarom meer impact maken.

Bredere aanpak

Afhankelijk van jouw hulpvraag en eventuele lichamelijke klachten bestaat de mogelijkheid om ook behandeld te worden door een van onze osteopaten, mindfulnesstrainers of voedingsspecialisten. Zowel lichamelijke als mentale uitdagingen/klachten kunnen het beste via een holistische aanpak behandeld worden. Iedere klacht, ongeacht mentaal of fysiek, is namelijk multi-causaal en daardoor is een veelzijdige behandeling meestal dan ook effectiever dan een eenzijdige aanpak.

Mocht je nog geen afspraak hebben met een van onze andere disciplines en hier behoefte aan hebben dan kun je dit aangeven bij je coach of direct online een afspraak inplannen via onze website.

Onze coaching helpt o.a. bij:

Balans vinden tussen werk en privé

Het hervinden van rust en balans in je leven

Het kunnen vertragen en tot rust komen

Slaapproblemen

Vermoeidheid, gejaagdheid, prikkelbaarheid

Perfectionisme

Onzekerheid en twijfels

Verbeteren van je prestaties

Het maken van belangrijke beslissingen

Terugkerende problemen of gedragsproblemen

Aanmelding

Aanmelden voor een coaching kan via onze online agenda. Heb je nog vragen of wil je eerst je situatie bespreken? Mail dan naar info@innermindcenter.com of bel ons op 06 – 22 70 66 07.

× Chat met ons